Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gildie - nowy system - kilka pytań dla użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę z góry nie hejcic tematu. Opis tego co chciałbym prowadzić podam okrojony z powodu, ze to będzie autorski system (nie to co teraz jest). chciałbym poznać waszą opinię.

- Serwer bedzie pod 1.13.x.

- System walki będzie nowy.

- System ulepszania gildii. (ulepszanie nexusa bazy jego działania itd [nie to co teraz jest na 1.8))

- Lochy (ulepszona wersja będzie gdy wyjdzie 1.14)

- itd wiecej nie chce zdradzić (boje sie konkurencji)

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano
12 minut temu, happi napisał:

no i co mamy oceniac jak nic nie napisales

Czytać umiesz? W pełni nie opisze, ale fragment.

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

- itd wiecej nie chce zdradzić (boje sie konkurencji / kradzieży pomysłu)

Opisze dokładniej system lochów. Bedzie duża ilość bosów do pokonania (reset po 12h), niektóre będą łatwe niektóre nie.

System walki będzie opierał sie na pvp  z 1.9 lecz będą również nadane efekty krwawienia ..... wiecej sie dowiecie w krótce.

Proszę przeczytać wytłuszczone. Napisałem na razie prosty schemat tego co będę robił. 

Opublikowano
2 godziny temu, Aides napisał:

Czyżby drugie kingdoms+ tworzysz? :D

Nie znam tego pluginu ale chętnie obejrzę. Bedzie działać na zasadzie "towny" i innych trybów ale jeszcze nie powiem jakich.

Obsydian bedzie zablokowany

Opublikowano

Nie sądzę żeby coś z tego aktualnie wyszło, więcej os. Preferuję pvp "stare", zawsze możesz wgrać takowy plugin. 

Opublikowano
Dnia 29.04.2018 o 16:28, Blackovskyy napisał:

Nie sądzę żeby coś z tego aktualnie wyszło, więcej os. Preferuję pvp "stare", zawsze możesz wgrać takowy plugin. 

ljaymc - 1.12.2 nowe pvp

brodaci 1.9-1.12 nowe pvp

A nowe mi bedzie potrzebne do systemu walk dla assassina

• Marosking zmienił(a) tytuł na Gildie - nowy system - kilka pytań dla użytkowników
Opublikowano
Dnia 28.04.2018 o 20:02, Mine1998a napisał:

- System ulepszania gildii. (ulepszanie nexusa bazy jego działania itd [nie to co teraz jest na 1.8))

- Lochy (ulepszona wersja będzie gdy wyjdzie 1.14)

możesz się na ten temat rozpisać ? 

ja ci też dam parę pomysłów co do tego : 

* co do systemu gildii wprowadziłbym rangi defaultowa dla załozyciela lider i zeby potem sobie rangi zrobil sam w prostym gui 

* co do lochow zrobil bym podzial na lochy easy , medium , hard , insane i odpowiednim układzie kolorostycznym zeby nie trzeba bylo czytac ktory jest ktory tylko gracz wchodzi do lochow i wie aha ten loch to ten a ten to ten [ jak zrozumiesz to zrozumiesz ] 

* system walki zmieniając nie zapomnij o jakichś wspomagaczach do gry w sensie wprowadź coś " innego " autorskiego " do regeneracji zycia np brązowy grzyb dodaje rengeracje IV na 10 s ale w zamian posiadasz efekt spowolnienia 3 

to tyle z mojej strony myślę że sie przydałem 

Opublikowano
9 godzin temu, Tobidev napisał:

możesz się na ten temat rozpisać ? 

ja ci też dam parę pomysłów co do tego : 

* co do systemu gildii wprowadziłbym rangi defaultowa dla załozyciela lider i zeby potem sobie rangi zrobil sam w prostym gui 

* co do lochow zrobil bym podzial na lochy easy , medium , hard , insane i odpowiednim układzie kolorostycznym zeby nie trzeba bylo czytac ktory jest ktory tylko gracz wchodzi do lochow i wie aha ten loch to ten a ten to ten [ jak zrozumiesz to zrozumiesz ] 

* system walki zmieniając nie zapomnij o jakichś wspomagaczach do gry w sensie wprowadź coś " innego " autorskiego " do regeneracji zycia np brązowy grzyb dodaje rengeracje IV na 10 s ale w zamian posiadasz efekt spowolnienia 3 

to tyle z mojej strony myślę że sie przydałem 

ten plan zostal porzucony mam inny pomysł 

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...