Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PKP intercity czy regio ?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy się spóźniają to nie wiem, ostatnio miałem okazję jechać dwa razy Intercity i było wszystko w porządku, ta sama trasa a na miejscu o wiele szybciej niż regionalne. Wadą intercity jest to, że zwykle jeżdżą takie starocie, bez gniazdek w przedziałach i bez Wi-Fi. Klima w IC nie powala, zależy od pociągu. ;) Regionalne (małopolskie bla bla) u mnie funkcjonują dużo lepiej pod względem wygody. Czas podróży jest sporo dłuższy, ale full luksus. Wi-Fi w każdym wagonie i gniazdko przy każdym siedzeniu.

Opublikowano

W moim przypadku Regio jest o wiele bardziej stabilne w porównaniu do IC, które ma czasami opóźnienia sięgające nawet po 180 minut ^^. Niemniej jednak IC o wiele większy komfort z jazdy, gdyż w Regio ostatnio jechałem w większym ścisku aniżeli ryby w puszce. Podsumowując, nie zamienię Regio na IC bo nie komfort ma dla mnie znaczenie (20 minut podróży do mojego miasta) tylko stabilność i pewność, że będzie, a na to nie narzekałem jeszcze nigdy :D. To o czym pisaliście UP, o starych pociągach w IC, to najprawdopodobniej TLK, czyli bieda wersja IC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...