Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps

Sceentic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Od pewnego czasu gram w Fortnite’a. Początkowo wszystko było super żadnych błędów itp. Od mniej więcej 2 tygodni mam gwałtowne spadki w grze. Gram na najniższych ustawieniach (na laptopie) i mam stałe 60 fps. Po kilku grach fps’y spadają mi do 20-35 na stałe. Posiadam podkładkę chłodząca. Proszę o pomoc bo nie mogę uporać się z tym problemem. Specyfikacje laptopa: https://prnt.sc/j7et6h 1
Wykres HWINFO: https://prnt.sc/j7eziy (przy włączonej grze)

Opublikowano

Nic nie zrobisz ja na najniższych totalnie miałem 110 fps, wszedł jakiś update i od tamtego czasu wchodzę do gry 70 fps i podczas lotu mi ścina grę i niestety grać nie mogę. Musisz czekać na update co naprawi to.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Grasz z podłączonym zasilaczem czy bez? Jeśli bez to po np. 2h grania gdy bateria się rozładuje spada wydajność laptopa i to może być przyczyną.

Opublikowano

Zmień w ustawieniach zużycia baterii na "Wysoka Wydajność", graj z podłączonym zasilaczem. Pobierz najnowsze sterowniki i użyj np. CCleaner. Jeszcze możesz zdefragmentować dysk. A najlepiej zainwestować w dysk SSD :)

Pomogłem? Daj +

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli w tle masz włączonego TS'a to go wyłącz i inne aplikacje. Włącz wydajność na wysoką i będzie git, jeśli nie to musisz kupić nowy komp.

Liczę na + ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...