Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung galaxy s8 cczy Huawei mate 10 pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Stoję przed wyborem, bo biorę kolejny tel na abonamenty, i mam do wyboru, samsung galaxy s8 albo huawei mate 10 pro, ten samsung jest troszkę troszkę droższy od huawei, ale to tam nic wielkiego, co byście brali? samsung czy ten huawei, mi się podobają obydwa, chociaż huawei jest nieco tańszy i ma o dużo większą pamięć  wewnętrzną, większą baterię, większy ekran, troszkę tańszy, tez ma czytnik lini papilarnych, 2 aparaty z tyłu, i 1 z przodu, 16 mega pikseli. TO JAK SAMSUNG CZY HUAWEI

Opublikowano

S8 na pewno będzie miał lepszy ekran, ale w którym mogą się wypalać piksele. Aparat według mnie robi zdjęcia troszkę przejaskrawione. W Mate 10 pro na starcie masz oreo z najnowszym EMUI. Zaokrąglenie Samsunga również może powodować do bardzo łatwego pękania ekranu. Ja bym wybrał jednak Huaweia.

Opublikowano

Piszesz, że ew. wyższy koszt to nic wielkiego, tymczasem 2 razy w jednym zdaniu wspominasz, że Huawei jest tańszy - podświadomość chyba już wybrała:)

Co do smartfonów, wypalające się piksele w S8 to przypadłość wczesnych egzemplarzy, aktualnie problem wygląda na zażegnany, jasnością zdjęć nie martwiłbym się w związku z szeroko zakrojoną aplikacją foto, a jeżeli chodzi o aktualizację do Oreo to tutaj nie ma się przecież czym martwić. Zestawiając jednak oba produkty za S8 przemawia tylko i aż wyświetlacz - Super Amoled gra w swojej lidze. Odpowiedz sobie jednak na pytanie, czy to różnica warta dopłaty. Moim zdaniem: nie. Również postawiłbym na bardziej wyważony Mate 10 Pro.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Biorąc pod uwagę S8 to ja raczej wolałbym się ukierunkować w stronę S7 Edge. Telefony mają praktycznie takiego samego procka, S7 Edge ma lepszą baterię i według mnie troszkę lepszy aparat, ale to subiektywne zdanie. Na korzyść S8 działa fakt iż przy wyświetlaczu 5.8" gabarytowo jest mały bo wielkość podobna co w Edgu, któy ma 5.5". Mam wrażenie że przez to że S8 jest takim bezramkowcem bardziej podatny jest na uszkodzenia ekranu. Cena S7 Edge przede wszystkim jest też niższa niż w S8.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...