Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon zastępczy na troszkę dłużej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc przejdę do sedna. Moja piękna s6 się niefortunnie wywaliła i szukam aktualnie telefonu zastępczego. Posiadam teraz typowy trap fon ktory zacina się jak nie wiem a że nie stać mnie będzie przez pare miesięcy na nowiutki telefon ( na wakacje tez trzeba wyjechać :D) to szukam telefonu tak do 300 no max 400 zł. Może być używany lub nowy wymagania. Żeby facebook nie robił mu takiego problemu jak w moim obecnym telefonie ( praktycznie 1fps na sekunde gdy skrolluje facebooka). Jeżeli nie wiecie to chociaż w jakie modele mam celować w tym przedziale cenowym. 

Z Góry dziękuje za pomoc:D

Opublikowano

Jeżeli to ma być na kilka miesięcy, to wypadałoby aby miało przyzwoitego procka i co najmniej 2GB pamięci, aby "przesiadka" z S6 nie była aż tak bolesna. Jeżeli chodzi o budżet 400 zł i pozycje nowe - trudno być odkrywczym, zdecydowanie najrozsądniejszy wybór to Redmi 4A, niedawno w bescie czy sferisie (dystrybucja eu) widziałem je w takich cenach. Zakup 5A nie ma sensu, oprócz nie wstrzymanego wsparcia, kosmetyki i obudowy mamy dokładnie to samo. Jeżeli to dla Ciebie jednak zbyt płytki hardware, w tych pieniądzach możesz znaleźć używanego, w dobrym stanie 4X,  czy nawet Note 4 3/32 lub Huawei P9 Lite 2016.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 18.05.2018 o 23:01, Tantical napisał:

Polecam dołożyć do Xiaomi Redmi Note 4

Redmi Note 4 będzie ok 50-100 zł droższe może bliżej 50 zł. Ma minimalnie lepszy procek, ale wyśiwietlacz 0.5" większy to przy tej samej pojemności baterii troszkę skraca jej pracę na jednym ładowaniu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 23.05.2018 o 23:31, fm_master napisał:

Redmi Note 4 będzie ok 50-100 zł droższe może bliżej 50 zł. Ma minimalnie lepszy procek, ale wyśiwietlacz 0.5" większy to przy tej samej pojemności baterii troszkę skraca jej pracę na jednym ładowaniu.

No właśnie nie do końca, bo jeżeli weźmiemy pod uwagę apetyt na anergię Snapa 435 i Snapa 625 okazuje się, że to wyposażony w tego drugiego Note 4 wykazuje wyższą żywotność. Snap 435 to dobry procek, ale lubi się podgrzewać, znacznie bardziej obciąża akumulator. 

Opublikowano
Dnia 20.04.2018 o 18:28, 5elephant napisał:

Jeżeli to ma być na kilka miesięcy, to wypadałoby aby miało przyzwoitego procka i co najmniej 2GB pamięci, aby "przesiadka" z S6 nie była aż tak bolesna. Jeżeli chodzi o budżet 400 zł i pozycje nowe - trudno być odkrywczym, zdecydowanie najrozsądniejszy wybór to Redmi 4A, niedawno w bescie czy sferisie (dystrybucja eu) widziałem je w takich cenach. Zakup 5A nie ma sensu, oprócz nie wstrzymanego wsparcia, kosmetyki i obudowy mamy dokładnie to samo. Jeżeli to dla Ciebie jednak zbyt płytki hardware, w tych pieniądzach możesz znaleźć używanego, w dobrym stanie 4X,  czy nawet Note 4 3/32 lub Huawei P9 Lite 2016.

Co do Xiaomi się zgodzę i również polecę ten wybór, ale będąc byłym użytkownikiem telefonu Huawei P9 Lite, nie mogłem tego obejść bokiem : 'aby "przesiadka" z S6 nie była aż tak bolesna'. Użytkowałem ten telefon 10 miesięcy od nowości i szczerze nikomu nie poleciłbym tego telefonu. Zacinający się ekran blokady, zacinające się aplikacje... Gdy uruchomisz snapchata, mając w tle inne aplikacji typu messanger potrafi go tak zmulić, że bez restartu się nie obejdzie... Mimo restartu i tak będzie się zacinał. Kolejną sprawą jest bateria, niby 3000 mAh, a pada jak mucha. Dodam, że w moim modelu wystąpiła wada aparatu - przestał łapać ostrość (naprawiony przez serwis w ramach gwarancji)

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

• Aive zmienił(a) tytuł na Telefon zastępczy na troszkę dłużej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...