Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System do stworzenia serwera + ile typa uciagnie ten vp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc jaki z tych systemow wybrać

Debian8

Ubuntu 15.10

CentOS 7

CentOS 6.7

Debian 7 

Ile typa uciagnie ten vps 

• Przepustowości łącza bez limitu transferu
  • Rdzenie 1 wirtualne 3,2 GHz Intel Xeon E5 1650
  • Pamięć RAM 1GB z korekcją ECC
  • Podstawowa ochrona przed ddos (blackholing)
Opublikowano

Jak ty chcesz postawić na tym Serwer skoro jedynym systemem operacyjnym  na ktorym postawisz serwer to :) FreeBSD.

Ile typa uciągnie zasadniczo no nie dużo :) w 10 może pogracie jak nie bedziecie generować mobow itp :)

Opublikowano
Przed chwilą, vangardo napisał:

Jak ty chcesz postawić na tym Serwer skoro jedynym systemem operacyjnym  na ktorym postawisz serwer to :) FreeBSD.

Ile typa uciągnie zasadniczo no nie dużo :) w 10 może pogracie jak nie bedziecie generować mobow itp :)

O kurcze :/ jaki hosting najlepszy ? Platnosc sms i psc i jaki vps do 100 typa

Opublikowano
10 minut temu, vangardo napisał:

Nie jedynym. 

@maciek553

1. Poszukaj serwera z dostępnym FreeBSD lub możliwością instalacji systemu z .iso.

2. VPS z twojego tematu będzie miał problem z utrzymaniem jednego channela nie wspominając o 100 osobach online. 

3. Ciężko Ci będzie znaleźć jakiegoś dobrego VPSa. Celuj w najtańsze dedyki z ovh/kimsufi. 

4. Z płatnością SMS i PSC będziesz miał duży problem, także szykuj chociaż Paypala.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
11 minut temu, Ups... napisał:

Nie jedynym. 

@maciek553

1. Poszukaj serwera z dostępnym FreeBSD lub możliwością instalacji systemu z .iso.

2. VPS z twojego tematu będzie miał problem z utrzymaniem jednego channela nie wspominając o 100 osobach online. 

3. Ciężko Ci będzie znaleźć jakiegoś dobrego VPSa. Celuj w najtańsze dedyki z ovh/kimsufi. 

4. Z płatnością SMS i PSC będziesz miał duży problem, także szykuj chociaż Paypala.

To ile ten moj vps uciagnie typa max 

Opublikowano
3 minuty temu, maciek553 napisał:

To ile ten moj vps uciagnie typa max 

Ze względu na brak FreeBSD nie uruchomisz na nim metina, także nic. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, maciek553 napisał:

Oni mi zainstaluja

Pod warunkiem, że nie będziesz próbował np. kompilacji source przy włączonym serwerze (wtedy go zabijesz), przy jednym ch utrzyma kilka-kilkanaście osób. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Ups... napisał:

Pod warunkiem, że nie będziesz próbował np. kompilacji source przy włączonym serwerze (wtedy go zabijesz), przy jednym ch utrzyma kilka-kilkanaście osób. 

A vps na arubacloud za 5 wiecej typa weznie od tego vps czy na rowno 

Opublikowano
9 minut temu, maciek553 napisał:

A vps na arubacloud za 5 wiecej typa weznie od tego vps czy na rowno 

To praktycznie to samo. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
Dnia 15.04.2018 o 17:21, vangardo napisał:

Mając SRC możesz postawić serwer nawet na androidzie, essa.

Opublikowano

Ja polecam arube, za 4 zł uciągnie Ci ponad 20 typa, a blazing nie polecam ze względu na lagi, wolne działanie maszyny a czasami i nawet brak dostępu.

Tak przynajmniej ja miałem na kilku maszynkach aż support w ramach rekompensaty przedłużał mi ważność ;p

Ale to było dawno, nie wiem jak teraz, ale po co płacić -+30zł jak vps za 4zł uciągnie Ci tyle samo albo i nawet więcej ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...