Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop z padniętym podświetleniem klawiatury i baterią

MrWinex66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,
mam laptopa Toshiba Satellite S75Dt-A7330. 
Niestety, półtora roku temu padło mu podświetlenie klawiatury oraz zasilanie. Wyjaśnię po kolei.
Podświetlenie klawiatury - laptop miał fabrycznie wgrany system Windows 8, po aktualizacji do 10 podświetlenie zaczęło zamulać, nie reagować od razu na włączenie oraz przełączanie między trybami, włączało się po kilku sekundach od kiedy aktywowałem w systemie podświetlenie, o ile w ogóle się włączyło. Po jakimś czasie jednak umarło totalnie i nie reaguje, nawet z poziomu BIOSu. Sprawdzałem wszystkie kabelki i tasiemki, ale powpinane jest poprawnie, nic nie wygląda na urwane.
Zasilanie - system nie widzi baterii, lub widzi ją błędnie, jeśli natomiast odepnie się laptopa od zasilania, to po prostu się wyłącza, pomimo tego że bateria jest włożona. 
Jeśli chodzi o zasilanie, jest to wina samej baterii, i pomoże tutaj po prostu kupno nowej, czy problem może być bardziej złożony?
Jeśli chodzi o podświetlenie, czy tutaj również pomoże po prostu wymiana klawiatury (planuję to zrobić, obecna jest w kiepskim stanie), czy coś mogło paść gdzieś głębiej? (chociaż i tak tutaj może być kłopot - w sklepach klawiaturę z podświetleniem znajdowałem jedynie w brytyjskim lub francuskim układzie, jeśli była wersja us (która i tak się różniła od tej którą mam) podświetlenia nie miała.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...