Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne dropy fps

vRemove

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czytałem podobne tematy na ten temat,że nie tylko ja mam spadki fps ale może w moim przypadku jest jakieś rozwiązanie.

Otóż Ponad rok temu na o wiele słabszym komputerze miałem stałe 60/70fps (Intel Core 2 Duo E6600,2gb ramu,Karty nie pamiętam ale jakaś do 150zł) bez żadnych ścinek w team fightach itp i grało się naprawde przyjemnie.

Niedawno wróciłem do gry i mam straszne problemy z optymalizacją ligi, gdy gram na wyłączonej synchronizacji pionowej mam dużą ilość stałych fps na starcie 240 a w trakcie gry 90-130  niestety strasznie tnie sie obraz, gdy ją włączę mam praktycznie stałe 60fps ponieważ w laptopie mam 60hz chociaż czasem mam dziwne spadki np gdy kogoś tak jakby znajde albo odkryje. Użyje warda w krzak w ktorym jest schowany przeciwnik i w tym momencie z 60fps spada do 48 i mam taką pauze 2 sekundową. Podczas luźnego biegania po jungli zdarzają mi sie również takie spadki. W team fightach jest ten sam problem, i niestety czy dam ustawienia na wysokie czy też bardzo niskie problem nie znika.

Mój laptop

Procesor : i5 5200U 2.20GHz

Karta Graficzna : Nvidia Geforce 940m

RAM: 8GB

Windows 10 Pro 64 bit

Dla porównania dodam że na tym sprzęcie grałem bez żadnych ścinek w gry typu gta 5,fallout 4 (niskie), W CS:GO fps wynoszą na niskich od 100 do 250.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Opublikowano

Żadnych, bawiłem się tylko ustawieniami grafiki w lolu oraz w panelu sterowania nvidii ale wszystko na marne. Sterowniki jak coś wszystkie zaktualizowane :p

Opublikowano

Mam ten sam problem jak zawsze miałem po 300fps na wysokiej grafice to teraz nawet jak dam średnią to mam dropy do 60 a czuje jakbym miał 20. Adc w late nie da się klikać. Na forum lola jest pełno tematów z tym problemem wina jest w patchu raczej

bPF1HEU.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Dziwne dropy fps

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...