Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podwodny Survival na nowo?

Podwodny Survival  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrałbyś na takim serwerze?

• Tak
      2
    • Nie
      1
    • Zależy od ilości graczy
      1
    • Zależy od pluginów
      0
  2. 2. Jaka wersja?

• 1.5.2
      1
    • 1.8
      2
    • 1.10
      0
    • 1.12
      0
    • Najnowsza jaka będzie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po dłuższej przerwie wpadłem na pomysł regeneracji mojego wcześniejszego projektu jakim był Podwodny Survival. Gra polegała tam na tym, że po wpisaniu komendy tworzyła nam się kula, w której "żyliśmy" i ją rozbudowywaliśmy. Problem polegał na tym, że przez ogromną ilość wody dookoła każda osoba miała lagi lub wywalało serwer (nawet przy najlepszym dedyku). Otóż wpadłem na pomysł by utworzyć ponownie ten projekt, jedna kula startowa, 4 małe w jakimś większym odstępie by tam przejść i się dostać. Zamiast wody dałbym jakiś blok (np. Glina), która po zniszczeniu tworzyłaby kwadrat przykładowo wielkości 20x20 bądź mniejszy/większy. Dzięki takiej opcji gracz mógłby spokojnie grać na serwerze bez żadnych problemów. Dodatkowo (jeżeli uda mi się takie coś wykonać) byłyby losowe wyspy z różnymi przedmiotami, tak by gracz mógły się wymieniać danymi przedmiotami, a nie można byłoby ich kupić. Jedyną opcją kupna byłyby sztabki/szmaragdy/diamenty, którymi można stworzyć dalsze przedmioty. Oczywiście dodatkowe bonusy, np. jeżeli dany gracz przegra X czasu dostanie pięniądze bądź jakiś randomowy item.

Proszę powiedzieć co sądzicie o tym pomyśle. Czy bylibyście chętni na grę w takim trybie? Czy ewentualnie macie jakieś dodatkowe pomysły? Prosiłbym o odpowiedź i ewentualnie zagłosowanie w ankietach.

Pozdrawiam.

Daję tutaj linki do starych tematów, które były X lat temu.

Opublikowano
3 godziny temu, ProjectElgaria napisał:

Byloby to calkiem ciekawe, moze bym zagral, ale tylko wtedy kiedy serwer by byl dobrze zrobiony ze strony technicznej i nie byl by to sam "skyblock" pod woda.

Dziękuję za opinie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...