Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery prywatne a logi serwerowe

Kieton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań. Jeśli ktoś jest wstanie na nie odpowiedzieć to z góry bardzo dziękuje; Interesuje mnie mianowicie czy:

- W logach serwera, administracja moze sprawdzić kto upuścił dany przedmiot a kto go w tym momencie podniósł?

- Czy usunięta postać też zostaje w logach czy znika i brak o niej informacji?

- Po jakim czasie logi serwerowe znikają? 

Generalnie interesuje mnie, jak bezpiecznie przekladać drop z botów tak aby nie dało się udowodnić zadnego powiązania. Mam 2 rożne IP. Jakieś wskazówki?

Opublikowano

1. Może

2. Zostaje

3. JAK KTOŚ SOBIE ZROBI TAK BĘDZIE

I to, jak ktoś sobie zrobi tak będzie tyczy się generalnie wszystkich tych 3 pytań, ktoś może kasować logi co 3 dni i mieć kopie do 7 wstecz, a ktoś w ogóle nie kasuje. Większość robi pod siebie, a do ostatniego zdania wskazówki nie mam bo nie wywróżę jak gdzieś tam jest to ogarnięte.

Opublikowano

Ogólnie każde przełożenie przedmiotu jest śledzone przez logi. Bardzo łatwo do tego dojść. Jedynym rozwiązaniem jest tworzenie sklepu offline, który po odebraniu przedmiotu ustawia nowe ID. Dzieje się to tak dlatego, że niestety po restarcie serwera nie jest zapisane jakie ID przedmiotu było przed włożeniem do sklepu offline. Żaden system sklepów offline, które są udostępnione nie zapisuje rzeczywistego id przedmiotu. U mnie nie oszukasz, bo zapisuje je w bazie danych, a następnie po restarcie serwera ponownie ustawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...