Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi Fortnite

mrPr00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż, gdy pobrałem Fortnite ( okres stycznia ) to gra była totalnie niemożliwa, ogromne dropy fps, freezowanie gry - niegrywalne

Jakoś pod połowy lutego stwierdziłem, że czemuż by to nie spróbować pograć, gra się odpaliła, ustawiłem ustawienia na niskie, roździelczość 3d na poziom 65 %, i dało się grać w 40-60fps ( nie mam ultra dobrego laptopa ). Problem tkwi w tym, że co jakiś czas miałem ułamko sekundowe dropy fps, co czasem przeszkadzało, więc zacząłem szukać sposobów na większość ilość fps, "bawiłem" się i bawiłem, do czegoś konkretnego nie doszedłem, gdy grałem 1-szą grę po uruchomieniu, jak dolatywałem na ziemię tekstury nie był załadowane, dropy fps, ale po minucie wszystko się już renderowało i dalej co jakiś czas miałem te ułamko sekundowe spadki. Natomiast parę dni temu oprócz tych niedorenderowanych tekstur, zaczęły się jeszcze większe dropy, więc usunąłem z dodatkowych argumentów wiersz który określał wykorzystanie procka - na chwilę pomogło lecz problem powrócił ze zdwojoną siłą i teraz oprócz długiego renderowania tekstur, przez całą grę mam regularne dropy, które uniemożliwiają granie, pomijając to, że tekstury ładują się całą gre.

Co może być tego przyczyną? Laptop się nie przegrzewa, mam podkładkę chłodzącą, a spec to : Intel Core i5-3210m, Radeon HD 7670 1Gb +Intel Hd 4000, 4Gb ram

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...