Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Sądzicie O Mundialu?

Mundial  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Podoba ci sie Mundial RPA 2010?

• tak
      22
    • nie
      10
    • ?wietny
      8
    • beznadziejny
      8
  2. 2. Kto zostanie królem Strzelców twoim zdaniem?

• Drogba
      1
    • Cristiano Ronaldo
      12
    • Robinho
      1
    • Kaka
      3
    • David Villa
      11
    • Messi
      18
    • Rooney
      3
    • Kto? inny
      14
  3. 3. Która z dru?yn twoim zdaniem wygra mistrzostwa ?wiata?

• Hiszpania
      12
    • Portugalia
      5
    • Anglia
      1
    • Brazylia
      8
    • Argentyna
      12
    • Meksyk
      0
    • W?ochy
      0
    • Niemcy
      3
    • Serbia
      0
    • HONDURAS!!!!!!!!! :P
      6
    • Inna Dru?yna
      1
    • Holandia
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co sądzicie o Mundialu jaki si teraz rozgrywa w RPA ?

Opowiedzcie za Jakim jesteś...Co sądzisz o tym mundialu itp... :)

Powiem wam swoje zdanie:

-Pierwsza rzecz Fifa nie przewidziala ze w RPA teraz jest zima^^

-mecze rozgrywane na wysokim położeniu :D

-Mocne drużyny europejskie jakoś dziwnie przegrywają ;P

Najbardziej mnie rozwalila przegrana Francji 2:0 Meksyk hahahahahah....

Anglia gra jak polacy bez koncepcji...

Włochy zawiodły dzisiaj z Nową Zelandią

Hiszpania wtopiła ze szwajcarią :P

Karty sie odwracaja :D

Wypowiedzcie sie.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Na mundialu nie ma słabych drużyn, kurwa nie nawidzę jak pan np. Szpakowski w meczu Brazylii z Koreą cały czas pieprzył "Ciekawe ile czasu każą nam Brazylijczycy czekać na pierwszą bramkę". Dupa, Brazylia w tamtym meczu grała gówno, Korea miała groźniejsze akcje a tu Szpaku taki stronniczy. Jak dla mnie wygra Hiszpania, zgromią Honduras, a w finale zagrają z Brazylią, Portugalia max do półfinału, Francja nie wyjdzie z grupy a Włochy polegną na ćwierćfinale.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Na mundialu nie ma słabych drużyn, kurwa nie nawidzę jak pan np. Szpakowski w meczu Brazylii z Koreą cały czas pieprzył "Ciekawe ile czasu każą nam Brazylijczycy czekać na pierwszą bramkę". Dupa, Brazylia w tamtym meczu grała gówno, Korea miała groźniejsze akcje a tu Szpaku taki stronniczy. Jak dla mnie wygra Hiszpania, zgromią Honduras, a w finale zagrają z Brazylią, Portugalia max do półfinału, Francja nie wyjdzie z grupy a Włochy polegną na ćwierćfinale.

no dokladnie..

niby te słabe drużyny pokazały na co ich stać ;)

Korea wtedy przecież grała praktycznie na róni z koreą :)

Tak samo i meksyk czy nowa zelandia

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano
Powiem wam swoje zdanie:

-Pierwsza rzecz Fifa nie przewidziala ze w RPA teraz jest zima^^

Mówili o tym w telewizji, że dla właśnie telewizji ten okres jest lepszy na emitowanie meczy itp. i dlatego mundial jest podczas Zimy, jakby nie był to większość meczy musiałaby być emitowana w nocy.

Odnośnie całego mundialu to jak na razie jest super, dużo zwrotów akcji itp. Dużo drużyn uznawanych za słabe wygrywają z mistrzami.

Ja osobiście kibicuję Urugwajowi(który chyba jedyny zza tej czołówki, czyli Brazylii, Włoch itp. ma 2 zwycięstwa na koncie), ich gra w tym mundialu jest na prawdę dobra, dobrze grają też Meksyk i Argentyna, chociaż wiadomo że Brazylia wygra(jak zwykle) :P

Na Francji się zawiodłem całkowicie, to nie ta sama drużyna, Anglia też pewna siebie(po tym co mówił Rooney), a nic kompletnie nie pokazała, Włochy tak samo. Dużo reprezentacji się zmieniło, nowi gracze(gdzie jest kur*a Ronaldinho xD) i dlatego tak dużo na mundialu się dzieje.

Co do króla strzelców - jeszcze nie wiem, Ci którzy byli faworytami praktycznie w ogóle nie strzelają bramek, więc tutaj jeszcze się wstrzymam, pożyjemy, zobaczymy ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

W finale nie może być meczu Hiszpania - Brazylia bo są z tej samej strony.

Grupy A,B,C,D to strona lewa, a E,F,G,H to prawa. Jakby nie było Brazylia która jest z grupy G nie może się przenieść na drugą stronę żeby grać z Włochami z grupy F.

Co do Mundialu, podobno wszyscy najlepsi zawodnicy, oraz niektórzy trenerzy skarżą się na nową piłkę, poczytajcie o tym w google.

Piłka niby waży tyle samo co inne piłki którymi grano na mundialu, ale jest bardziej dynamiczna i trudniej przewidzieć tor jej lotu.

Moim zdaniem na mundialu będą się liczyły drużyny które nigdy nie miały nic do powiedzenia.

Bo starzy faworyci typu Anglia, Hiszpania, Włochy, Francja zawiedli na całej lini.

Jeszcze nie wiadomo czy mistrzowie Europy (Hiszpania) wyjdą z grupy, podobnie złą sytuację ma Anglia.

Moim zdaniem w finale zagra Argentyna - Brazylia.

Brazylia jest pierwsza w rankingu Fifa, i jak narazie pokazuje na co ją stać. Po wczorajszym meczu 3-1, czuje że to ona przejdzie do finału.

//Edit

Nie wiem kto zagłosował na Kaka, ale się myli bo jego szanse są już pratkycznie zerowe przez wczorajszą czerwoną kartkę która wyklucza go na kolejny mecz.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano
Grupy A,B,C,D to strona lewa, a E,F,G,H to prawa. Jakby nie było Brazylia która jest z grupy G nie może się przenieść na drugą stronę żeby grać z Włochami z grupy F.

Mogą razem zagrać w finale oO Z każdej grupy wychodzą po 2 drużyny, wtedy jest 1:8 finału(i tutaj nie ma już podziału na strony, tak jak jest to w fazie grupowej), później każdy gra z każdyą(czy tam każdy ma jednego przeciwnika, nie pamiętam jak to leciało), przechodzą 4 zwycięskie drużyny do 1:4 finału, 2 zwycięskie drużyny walczą o mistrzostwo, 2 przegrane o 3 miejsce. Tak więc Włochy mogą zagrać z Brazylią w finale, nie wiem skąd wziąłeś swoją teorię.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@Up

Mylisz się.

Właśnie że nie mogą bo posegregowano już wszystko grupami.

Tak więc wiadomo kto będzie grał z kim w 1/8 finału.

A1 gra z B2 (mecz nr. 49)

C1 gra z D2 (mecz nr. 50)

D1 gra z C2 (mecz nr. 51)

B1 gra z A2 (mecz nr. 52)

E1 gra z F2 (mecz nr. 53)

G1 gra z H2 (mecz nr. 54)

F1 gra z E2 (mecz nr. 55)

H1 gra z G2 (mecz nr. 56)

W 1/4 finału jest posegregowane podobnie.

Wszystkie mecze są ponumerowane.

1/4 finału wygląda tak :

Zwycięzca meczu nr. 49 gra ze zwycięzcą meczu nr. 50 (mecz nr. 57)

Zwycięzca meczu nr. 51 gra ze zwycięzcą meczu nr. 52 (mecz nr. 58)

Zwycięzca meczu nr. 53 gra ze zwycięzcą meczu nr. 54 (mecz nr. 59)

Zwycięzca meczu nr. 55 gra ze zwycięzcą meczu nr. 56 (mecz nr. 60)

Potem jest 1/2 finału, i wygląda tak samo.

Zwycięzca meczu nr. 57 gra ze zwycięzcą meczu nr. 58 (półfinał I)

Zwycięzca meczu nr. 59 gra ze zwycięzcą meczu nr. 60 (półfinał II)

Mecz o 3 miejsce :

Przegrany półfinału I zagra z przegranym półfinału II

Mecz finałowy :

Zwycięzca półfinału I zagra ze zwycięzcą półfinału II

Podstawiając wszystkie drużyny do tego schematu Brazylia nie może grać z Włochami, Hiszpanią i innymi drużynami z jej strony.

To ulga dla tych drużyn bo Brazylia by ich rozgromiła. Ale jednak, Niemcy są z grupy D i mają duże szanse na awans, tak więc spodziewam się meczu Argentyna-Brazylia lub Niemcy-Brazylia.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

wydaje mi się że Brazylia wygra jak zawsze :P napewno nie będzie to Francja i Anglia bo coś za słabo grają ale moze się przełamią.

83e6a56c3c295.png

Opublikowano

@Up

Francja nie wyszła nawet z grupy... Anglia stoi na włosku.

@Pasikrowka

To było zawsze czy coś się zmieniło w tym mundialu, trochę dziwne jest te podzielenie na strony, powinno być tak jak ja mówiłem, wtedy finał byłby pewnie o wiele lepszy.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Ehh... Argentyna - Nigdy w życiu!! :D

Na początku byłem za Wybrzeżem Kości Słoniowej, mają bardzo dobrą drużynę, ale to jest najbardziej pechowa drużyna na mundialach, zawsze muszą trafić na ową Grupe ,, Śmierci " :(

Hmm... A teraz to sam nie wiem, neutralny jestem co do zwycięzcy jeżeli WKS nie wyjdzie z grupy :P

Kibicowałem teraz RPA, wygrali z Francją 2:1, a musieli wygrać 4:0, aby wyjść z grupy, no cóż :( Nie udało się ;D nie będe płakać z tego powodu, ale mogli wygrać, ta 3 bramka z minimalnego spalonego nie zaliczona :< Myślałem że sędzia frajerzyk nie zauważył :D Potem słupek jakiegoś murzyna :( A na końcu Tschibalala trafił w bramkarza, a był z nim 1 na 1 :D

Joauqin śmiejesz się z Meksyku, a są jedną z największych niespodzianek na tegorocznym mundialu, i jak widać nieźle cisnęli :]

Holendrzy - oby jak najszybciej odpadli - nie lubie noobków ;]

Włosi - starzy kanciarze :D Mogli by wygrać, lubię ich :)

Noi oczywiście Brazylia która w tym roku wcale nic dobrego swoją grą nie pokazuje, ale mogliby się popisać i zagrać jakiś ładne mecz, (np. taki jak był Kamerun - Dania 1:2 , kto oglądał ten wie, ile było pięknych akcji, i wszelakich pięknych wzrotów :) )

Także nie kibicuje zbytnio żadnej drużynie, tylko chce oglądać jak najładniejszą piłke, dużo bramek, i oczywiście niespodzianek!:D

PS. zapomniałem dodać, że chcę aby jak najszybciej szwabusy odpadły ^^

Opublikowano

Hmmm.. mundial z początku nie zbyt mi się spodobał <_< Był nudny, każdy zespół grał ostrożnie itp. Ale już po meczu Niemcy - Australia poprawił mi się humor, wreszcie jakieś gole!! Drugi mecz który mi zapadł w pamięci to Portugalia - Korea Płd (chyba nie ma o czym mówić). Najbardziej rozczarowałem się grą Niemców z Serbią, Włochów z Australijczykami, Francuzami z RPA.

pozdrawiam heniuś

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Hmmm.. mundial z początku nie zbyt mi się spodobał <_< Był nudny, każdy zespół grał ostrożnie itp. Ale już po meczu Niemcy - Australia poprawił mi się humor, wreszcie jakieś gole!! Drugi mecz który mi zapadł w pamięci to Portugalia - Korea Płd (chyba nie ma o czym mówić). Najbardziej rozczarowałem się grą Niemców z Serbią, Włochów z Australijczykami, Francuzami z RPA.

O ile się nie myle, to był mecz Portugalia - Korea PŁN. (Północna, Płd = Południowa :) )

Opublikowano

Szkoda, że Kamerun nie wyszedł z grupy, bo naprawdę ładnie grali... No tylko nie umieli wykończyć akcji :D

Zespoły z Europy jak narazie "dają dupy"... Taka Francja lub Włochy, wicemistrzowie i mistrzowie świata, a jak narazie niczego nie pokazali (Francja nawet z grupy nie wychodzi).

Ja chcialem, żeby wygrał jakiś afrykański zespół, ale chyba tylko Ghana wychodzi z grupy i wątpie, by się im udało (ale im tego życze).

Na pewno nie chcę żeby wygrał zespół z Europy, są zbyt pewni siebie. No chyba, że Holandia.

Modna sygnatura.

Opublikowano

liczyłem, że francja wygra ;d

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Wrr... OMG Makin nie lubię Cię!!! Sygny mi kasujesz i "%" ładujesz!!

Zbieram -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...