Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AD Mid - dobry pomysł, czy zły?

Ravaldr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od końca sezonu 6 mainuje GP, początkowo grałem nim głównie topa. Teraz dużo lepiej mi się gra nim na midzie, ze względu na łatwy roam, szybsze dojście do linii i raptory obok niej. Ale tu rodzi się pytanie: czy branie ad mida, w przypadku gdy cały team jest ad, to dobry pomysł? Oczywiście wiem, że gdy enemy będą robić dużo armora, to mogę kupić armor penetration, ale jednak jest to mniejszy dmg, a team pewnie nawet nie pomyśli o zakupie tego itemu, więc ich dmg będzie bardzo ograniczony.

Opublikowano

nie wiem w jakim elo siedzisz, ale ja problemu nie widzę... top albo jgl ap i tyle :) ew. jakiś brand na supporcie

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Moim zdaniem w niżych ligach, tj. silver, gold, nie powinno być problemu z wygraniem gry mając full AD team.

Tak jak powiedziałeś, wystarczy zbudować lethality albo armor penetration.

Mimo wszystko, gracze silvera/golda często zapominają o budowaniu się sytuacyjnie i grają z gotowymi buildami, nie zwracają w ogóle uwagi na to, czy potrzebny im armor, czy też nie.

giphy.gif

Opublikowano

GP na mida jest okej. Kilier gra praktycznie tylko mida i w dodatku albo gp, albo yasuo - master tier eune, D ileś tam euw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...