Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Dźwiękiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że to nie forum o tym ale może ktoś mi pomoże,po formacje znikł mi w systemie dźwięk,mam system Windows 7,w men.urządzeń przy kontrolerze multimediów audio mam zółty ?,nie znajduje mi też tam karty muzycznej,płyta główna Abit BH7,audio Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller,tak pisze w everescie,wszelka pomoc mile widziana.

"According to legend, those who are called a berserker are an object of fear; not only for the enemy, but for the allies as well because it is said to kill anything in its path..."

~Serpico

Opublikowano

Po prostu zainstaluj sterowniki od karty dźwiękowej, znajdziesz je na płycie ze sterownikami od płyty głównej.

368216.png

Opublikowano

Tyle że płyty nie mam,nie można skądś tych sterowników pobrac ?

"According to legend, those who are called a berserker are an object of fear; not only for the enemy, but for the allies as well because it is said to kill anything in its path..."

~Serpico

Opublikowano

OK,naprawione,wystarczył sterownik od Abita i wykryło kartę,teraz mam problem z grafiką,odpalam Fable,problem z Dxdiag,metin komunikat że nie mam funkcji 3d,soldat,brak 3d i coś o diurectx8 a mam 9,pomoże ktoś?mam zainstalowane Catalyst control center.

~Serpico

Opublikowano

Zainstaluj sterowniki VGA z tej samej strony co ci dalem jesli w opcjach ekranu lub menadrzeze urzadzeni ie wyswietla ci modelu karty.

Zainstaluj tez direct X 9.0c

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

W menadżerze wyświetla,tylko nie mogę uruchomic żadnej gry w 3d,znalazłem na innym forum coś takiego,pomogło by ?

Funkcje Direct3D i Dxdiag,no i ta NA A są niedostępne.

1. Odinstaluj sterowniki.

2. Przeczyść komputer - jak nie masz takiego programu to CCleanerem :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... r+2.07.575

U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

3. Zainstaluj sterowniki Radeon Omega Drivers 3.8.252 :

http://www.idg.pl/ftp/pc_10988/ATI.Omeg ... 8.252.html

na tej stronie nie pisze do jakiej karty tylko na tej ale tu już ciężko pobrać :

http://pclab.pl/staryplik3527.html

/ miałem na Radeonie 9200, panel PL, odpowiednik ATI Catalyst 6.5 /.

4. Uaktualnij biblioteki DirectX 9.0 c :

viewtopic.php?f=7&t=213229

5. Start -> Uruchom wpisz dxdiag - OK lub Enter ,,Narzędzie diagnostyczne DirectX"

sprawdż i przetestuj wszystko.

6. Ustaw w opcjach gry odpowiednią rozdzielczość.

~Serpico