Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z konfiguracją PermissionsEx

MamboRoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam swój serwer w mc więc postanowiłem dodać do niego podstawowe pluginy - pex'a, essentials itp. No ok, dodałem, zainstalowałem wpisuje /pl i działają. Tworze grupy - utworzyły się, dodaje im prefixy - nic. Z uprawnieniami tak samo, nic nie działa a robie kropke w kropke z poradnikiem. Wie ktoś przez co to może być spowodowane? Mozecie tez podać mi jakies zamienniki dla pluginu z permisjami.

Serwer jest postawiony na Enderchescie (werjsa 1.11 Bukkit) a pluginy to PermissionsEx-1.23.4 i EssentialsX-2.0.1 (nie moglem znalezc essentialsa na ta wersje to pobralem tego) 

Opublikowano
20 godzin temu, MamboRoo napisał:

Cześć, mam swój serwer w mc więc postanowiłem dodać do niego podstawowe pluginy - pex'a, essentials itp. No ok, dodałem, zainstalowałem wpisuje /pl i działają. Tworze grupy - utworzyły się, dodaje im prefixy - nic. Z uprawnieniami tak samo, nic nie działa a robie kropke w kropke z poradnikiem. Wie ktoś przez co to może być spowodowane? Mozecie tez podać mi jakies zamienniki dla pluginu z permisjami.

Serwer jest postawiony na Enderchescie (werjsa 1.11 Bukkit) a pluginy to PermissionsEx-1.23.4 i EssentialsX-2.0.1 (nie moglem znalezc essentialsa na ta wersje to pobralem tego) 

Prefixy grup najlepiej dodawać w Essentials. Robisz to w pliku konfiguracyjnym (PAMIĘTAJ! Nazwa grup musi być taka sama jak w pliku permissions.yml oraz nie może być żadnych tab'ów)

#format: '<{DISPLAYNAME}> {MESSAGE}' 
#format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
  <nazwa rangi taka sama jak w permissions.yml>: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
[tutaj nie moze byc tabów, tylko robione spacjami]  Admins: '{WORLDNAME} &c[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&c {MESSAGE}'

Co do samego pliku permissions.yml, tak samo jak w przypadku pliki EssentialsChat nie może być żadnych tabulatorów, wszystko ładnie oddzielone spacjami. ;)

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z konfiguracją PermissionsEx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...