Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 2000zł

Jumbooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki masz budżet na zakup? do 2000zł

Kiedy zamierzasz kupić laptopa (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? w ciągu tygodnia, dwóch

Jaki ma być rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość)? od 14 do 17 cali

Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)? studia informatyczne, programowanie, filmy, od czasu do czasu chciałbym skorzystać z maszyny wirtualnej

Czy masz jakieś Wymagania specjalne (np. matowa matryca.)?możliwość zamontowania drugiego dysku 2,5 cala(prawdopodobnie zrobię to w miejscu napędu optycznego)

Czy masz jakieś osobiste preferencje? Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)? bez systemu, dysk minimum 320GB hdd, minimum 8GB ramu

Mój aktualny kandydat: https://www.x-kom.pl/p/412187-notebook-laptop-156-acer-extensa-2540-i5-7200u-8gb-500-dvd-fhd.html

Opublikowano

Witam,

Bardzo duży problem będzie z tym wymaganiem włożeniem drugiego dysku, praktycznie nie wykonalny z wyjątkiem napędu DVD lecz to z gwarancja może być problem.

Jedyne co bym się zastanowił to czy nie dołożyć do nowszego procesora ASUS VivoBook 15 R542UA i5-8250U/4GB/1TB skoro chcesz stawiać maszyny wirtualne.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Właśnie problem jest taki, że wszystkie inne laptopy mają tylko 4GB ram co jest problematyczne, bo chciałbym zakupić laptopa już z wystarczającymi podzespołami tak na rok dwa.

Sam procesor i5-7200U byłby dla mnie zadowalający, ale widzę, że w internecie polecają laptopy z ramem DDR4. Jestem świadom, że pomiędzy DDR4 2133MHz i DDR3 1600MHz, będzie różnica w użytkowaniu, ale czy pamięć ddr4 będzie widocznie wydajniejsza przy programowaniu prostych aplikacji w C#, czy surfowaniu w internecie?

Opublikowano

Zależy jeżeli w Twojej pracy ważny jest główne ram wtedy tak. W normalnym użytkowaniu nie odczujesz tej różnicy.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...