Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który telefon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Rozważam zakup pomiędzy dwoma modelami telefonu. Nie mam pojęcia który wybrać... 

1.XIAOMI MI MIX PRO 6/ 256 GB ROM 18 K CERAMICS LTE

2.XIAOMI MI MIX 2 MIX2 6/64 GB GLOBAL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 19.03.2018 o 16:01, lukasz5050 napisał:

Już lepiej wziąść samsunga miałem już XIAOMI  i te chińskie możę mają tyle ram ale te ich składaki to tak naprawdę gówno ;)

No ciekawe ;) Nie zgodzę się. Xiaomi to akurat bardzo solidna firma. Inne chińskie marki jak Cubot czy UMI owszem, jak to określiłeś - kupa.

@Nagisa XIAOMI MI MIX PRO jako taki model nie istnieje, to po prostu Mi Mix z 6 GB Ram. Pytanie jeszcze: czego oczekujesz od Smartfona? Ogólnie rzecz biorąc Mi Mix 2 jest dużo młodszy, ma lepszy procek, grafikę, ale obcięli niestety baterię. Jest też bardziej kompaktowy, Mi Mix był bardzo duży. 

Starszy model poza tym jest już trudno dostępny, więc zdecydowanie stawiam na Mi Mix 2 - tylko nie z polskiej dystrybucji, bo nie warto. W sklepach proline i sferis jest za ok 1850 zł, czyli 500 zł taniej, gwarancja też 2 lata.

Opublikowano
5 godzin temu, Mario1990 napisał:

No ciekawe ;) Nie zgodzę się. Xiaomi to akurat bardzo solidna firma. Inne chińskie marki jak Cubot czy UMI owszem, jak to określiłeś - kupa.

@Nagisa XIAOMI MI MIX PRO jako taki model nie istnieje, to po prostu Mi Mix z 6 GB Ram. Pytanie jeszcze: czego oczekujesz od Smartfona? Ogólnie rzecz biorąc Mi Mix 2 jest dużo młodszy, ma lepszy procek, grafikę, ale obcięli niestety baterię. Jest też bardziej kompaktowy, Mi Mix był bardzo duży. 

Starszy model poza tym jest już trudno dostępny, więc zdecydowanie stawiam na Mi Mix 2 - tylko nie z polskiej dystrybucji, bo nie warto. W sklepach proline i sferis jest za ok 1850 zł, czyli 500 zł taniej, gwarancja też 2 lata.

Bardzo solidna ^^ ale nie ma co porównywać do szajsunga

wielkosc

Opublikowano
Dnia 3.04.2018 o 02:45, lukasz5050 napisał:

Bardzo solidna ^^ ale nie ma co porównywać do szajsunga

No dobra, są 3 rzeczy w których Samsung jest lepszy: aparaty, ekran, wodoszczelność ;) Ale to hardware. 

Wydajnościowo bardzo zbliżone, oczywiście porównując półki cenowe.

Opublikowano

Samsungi to marka, płaci się za marke, nie za jakość produktu. Mi mix 6 będzie rozsądnym wyborem, o ile nie przeszkadza Ci brak slotu sd i złącza mini-jack

wykończę cię jak podatki.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 19.03.2018 o 16:01, lukasz5050 napisał:

Już lepiej wziąść samsunga miałem już XIAOMI  i te chińskie możę mają tyle ram ale te ich składaki to tak naprawdę gówno ;)

Kłociłbym sie z Tobą tutaj Dużo nie wiesz! 

Weź też pod uwagę Xiaomi Mi6 6/64

ts.virtual-gaming.eu - nie polecam, 2/10 :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Aktualnie można celować w Mi 8 G4 GB, dostępny jest już na polskim rynku. Cenowo niewiele się różni od Mi 6, można dostać od 2299 zł w sferisie, a jednak jest kawał sprzętu. Ekran Super AMOLED, czyli jedna z ważniejszych dotąd zalet Samsungów, mocny procek snapdragon 845, 6 GB Ram, bardzo mocne aparaty, zarówno przedni jak i tylni, skaner twarzy, nowość w Xiaomi. Bateria 3400 mAh - mogło być tutaj lepiej, ale przynajmniej jest Quick Charge 4.0, więc częstsze ładowanie nie jest wielką przeszkodą.

• Aive zmienił(a) tytuł na Który telefon wybrać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...