Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

M2Bob - Instrukcja Anty BAN

pawelgawel2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ! Postanowiłem napisać ten mini poradnik bo ostatnio wiele osób narzeka na częste blokady kont (też mi się to przydarzyło)... napisze też kilka sytuacji które zauważyłem...

1. Musicie odpalać tylko te konta którymi możecie bocić - dlaczego to jest ważne??

Bot wyłańcza proces GameGuard a jak otworzycie sobie np. sklep za pomocą metin2launch.exe lub

gIgf7np.jpg

to nie usunie wam tego procesu i może być BAN.

2. Uwaga na graczy !

Aby być pewnym że żaden kapuś nas nie zgłosi, bo myśli że GM mu coś da... należy:

- samemu odbierać skile

- chodzić do shopa (jedynie do rybaka nie trzeba - ale to dotyczy tylko małych lvl w m1)

- zmiana CH gdy gracz/GM online - tu należy ustawić czas ponownego zalogowania, najlepiej 10 min ( jak gm sie pojawi to nic nie da, bo raczej już Cie ktoś zgłosił)

3. Jeśli ci się zdarzy otrzymać BANA :)

- Wyloguj wszystkie postacie - może być tak że GM zapisał sobie wszystkie postacie jakie miałeś i można powiedzieć że będzie je sprawdzał codziennie (mi 1 postać sprawdzał 4x)

- Zmień IP

- Czasami jest tak że ktoś boci np. 3 postaciami i ma 3 sklepy. Otrzymasz bana na 3 lub 1 postać to nawet jak zrobisz 3 nowe postacie i odpalisz te 3 sklepy to GM będzie wiedział że bocisz, właśnie przez te sklepy - bo mógł sobie zapisać wszystkie postacie z tego IP

- I niestety jak chcesz być w 100% spokojny musisz stworzyć nowe postacie, bo jak odpalisz stare + 1 nową (na miejsce tego z banem) to nawet jak zmienisz IP, GM będzie wiedział i Ci sprawdzał postacie (to się wydaje śmieszne ale ja tak miałem - oni mają sporo czasu żeby banować)

4. Jak przerzucać EQ, DROP:

- Masz powiedzmy jakąś postać gdzie trzymasz EQ lub masz sklep i nie możesz bezpośrednio wymieniać się ze swoim botem

- Musisz do tego stworzyć jakby ŁĄCZNIKA - czyli TY - ŁĄCZNIK - BOT

- Jak BOT dostanie bana to łącznik też ale nie na stałe

- Po banie nie używaj ponownie tego samego łącznika

5. Moje przykładowe ustawienia:

- speed - 200

- atak speed - 156

- przyciąganie - 20 (pamiętajcie że pelerynki w grze podczas użycia mają efekt wizualny takiego jak by wiru wokół siebie a te z bota nie... więc nie używać gdy jakiś gracz jest obok)

- łapa - zasięg + zbiera wszystko, po to jak by gracz się pojawił nie zostawisz dropa bo będzie podpisany i będzie wiadomo kto...

- anty ban - zmiana CH + czas przeważnie 10min ale to zależy gdzie bot jest ustawiony... np. na orki nie można bo tam co chwile ktoś biega za metkami to postać by była więcej wylogowana niż w grze

- sklep - wyłącz jak pełne EQ

- Teleport - ON (opcja Teleport nie jest powodem bana jeśli używamy jej ręcznie - jeśli mamy ustawioną ją podczas bocenia to GM może Cię tepnąć w jakieś miejsce i sprawdzi czy wrócisz tam gdzie byłeś i dlatego są bany...)

Myślę że komuś się przyda ta wiedza + możecie napisać swoję sytuację/historie z GMami :D

Masz pytania pisz tu lub na PW....

Pozdrawiam

aaa i pozdrawiam Gmów - nigdy z nami nie wygracie :) heheheheeee.....

ps. Jakbyście chcieli to mogę napisać Poradnik Jak wbić 50 lvl w 1 dzień

EDIT:

Nie używajcie tego

435mRXp.jpg

Bo zauważyłem że jak gracz się pojawi i mamy zaznaczoną opcję "Zachowuj się normalnie gdy gracz..." to ten efekt zostaję mimo że my widzimy że go nie ma ! Możecie sprawdzić sobie to tworząc 2 postacie ! Ale nie martwcie się ten problem został już zgłoszony ;)

Opublikowano

nie zgadzam sie zw w3szytskim co napisales. nie psrawdzaja konmt tak jak mowisz oni maja to w dupie. po prpostu ,miales nie fart ze sprawdzali cie 4 razy.ban jest na pewno zwiaqzny z logowaniem i innymi. prada jest tez ze nie wolno wlanczac normalnego metka jesli bocisz na innym w tedy ban murowany. prawda tez ze trzeba zrobic lacznika. z wlasnego doswiadczenia wiem ze to sie sprawdza. nidgy nie przezucac z bota prosto na sklep

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...