Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wyświetlanie opisu tylko dla danej grupy

brokieb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przekopałem cały internet i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu. Więc tak, posiadam kanał o nazwie Admin który posiada opis "truskawka". Chciałbym żeby dany opis był widoczny tylko i wyłącznie dla grupy ADMIN - nikogo więcej. Zrobiłem więc tak:

PPM na kanał Admin -> Pozwolenia -> Opis. Wyświetl na 75

Pozwolenia -> Grupy serwera -> Admin -> Moce Przeglądania opisu kanału (i_channel_description_view_power) Wartość i Przypisanie na 76

Przy takim ustawieniu opis dla kanału Admin powinni widzieć tylko ludzie z grupą Admin , zgadza się? Jeśli inna grupa ma i_channel_description_view_power na 74 - nie powinni widzieć opisu, zgadza się?  Problem polega na tym że żadna grupa nie widzi opisu :/

Co więc robię źle? 

Brak pozwolenia na przeglądanie opisu kanału "#ADMIN"

Bez tytułu.png

Opublikowano

Z rangi, która ma widzieć usuń tą permisje:

i_channel_needed_description_view_power + na tej permisji ->

i_channel_description_view_power ustaw tą samą wartość co w kanale, a na samej permisji wciśnij 'skip'

Na rangach, które nie mają widzieć;

i_channel_description_view_power ustaw na 60

Jak nie zadziała to będziemy kombinować, ewentualnie wejdę na serwer i Ci pomogę. 

Opublikowano
6 godzin temu, brokieb napisał:

Działa *.* Powiedz mi więc co daje zaznaczenie skip i po co są kolumny "wartość" i "przyznanie"?

Skip omija wartości tej samej permisji na innych rangach. Co do wartości przyznania ciężko to wyjaśnić, ale chodzi o to, że jak coś możesz edytować - załóżmy permisje to tylko tam gdzie masz wartość "przyznanie" i maksymalnie na taką samą wartość możesz zmienić permisje. Wiem, dość chaotycznie, jeśli nie zrozumiesz to przepraszam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...