Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia warunek vs komis

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,mam dosyć ciężką sytuację z krnąbrnym profesorem na studiach, otóż jestem już w 99% przekonany, że się uwziął i po prostu nieobiektywnie ocenia prace, inne osoby które miały b.podobnie rozwiązane zadania zaliczyły (bo je lubi). Mam z nim i wykład i ćwiczenia,z których egzaminy się niczym nie różnią tylko tyle, że podwójnie je trzeba zdać. Sęk w tym,że mam oczywiście niezaliczone ćwiczenia, mimo obecności ale niezdany z nich egzamin 2 razy. I według tego profesora, żeby podejść do sesji z wykładu z tego samego przedmiotu u niego, to trzeba mieć zaliczone ćwiczenia. I teraz pytanie, bo wklejam w załączniku część regulaminu studiów. Czy te paragrafy według Was jasno określają powyższe? Druga rzecz. Mamy system usos (dziennik elektroniczny), w którym są m.in oceny i karty tychże przedmiotów wraz z warunkami zaliczenia i nic tam nie jest jasno powiedziane,że bez zaliczonych ćwiczeń nie można podejść do sesji . Wklejam także zrzut z warunkami zaliczenia wykładu (sam się dziwie,że jest tam mowa tylko o ćwiczeniach, ale jest to wykład). Czy uważacie, że mam rację i mogę przyjść na normalny egzamin mimo niezaliczonych ćwiczeń? Z punktu widzenia tych ich regulaminów powinienem mieć rację, ale wiadomo z nimi się nigdy nie wygra. Powiedzcie co byście zrobili.

Bez tytułu1.png

Bez tytułu.png

3.png

Opublikowano

Przecież to normalne, że by podejść do egzaminu to trzeba mieć zaliczone ćwiczenia. Nie jest tam napisane bo to podstawa, jeśli prowadzący zajęcia pozwoli ci pisać egzamin bez zdanych ćwiczeń to tylko jego dobra wola. Nie ma ćwiczeń to warunek z całego przedmiotu i tyle. Za rok pochodzisz znowu na ćwiczenia.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...