Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanko.... Gram na virtualu i jestem zniesmaczona tymi ich przeróbkami. Wiem jak się robi serwer, itp itd. Ale jeden dylemat. Bo chce zrobić coś podobnego do virtuala z lat 2014 :) Głowi mnie jedna jedyna mapa. A mianowicie mapa od 130 lvla. Gdzie się expi i zdobywa exp. Grał ktoś na virtualu i wie jak to zostało zrobione? Prosze o pomoc :) PW. Mogę dać fb co da szybszy kontakt. Pozdrawiam i dobranoc na dziś :D

Opublikowano

Skoro zaczynasz to polecam od poradników, a najlepiej wpisz na youtube Paszka to od razu zobaczysz co i jak.

Również polecam naukę C++, python, lua gdyż przyda Ci się do zrobienia lepszego serwera. 

Myślę że choć trochę mogłem pomóc :)

Opublikowano
2 godziny temu, grzech92 napisał:

Skoro zaczynasz to polecam od poradników, a najlepiej wpisz na youtube Paszka to od razu zobaczysz co i jak.

Również polecam naukę C++, python, lua gdyż przyda Ci się do zrobienia lepszego serwera. 

Myślę że choć trochę mogłem pomóc :)

Ja tylko dodam, że jeśli chodzi o poradniki Paszki to należy traktować je z przymrużeniem oka, bardziej jako nakierowanie na temat, niż "bazę wiedzy". Chłopak wizualizuje pisane poradniki z devów, robiąc przy tym sporo większych i mniejszych błędów. Jeśli angielski nie jest dla Ciebie barierą lepiej zacznij po prostu od zagranicznych devów.

74f31dbf1675f.jpg

• Ups... zmienił(a) tytuł na Tworzenie serwera Metin2
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...