Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie chce zamykać okien w przeglądarce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktos pomoże? Mój skrypt w skrócie ma wpisywać fraze w google a następnie otwierać link w nowym oknie a następnie zamykac to okno i tak w kółko. I to mam zrobione. Jednak  Jak wiadomo w google za każdym razem wyszukiwania mogą się różnic i jak autoit otworzy inną stronę niż ta do której został zaprogramowany to niestety nie chce zamknąć tego okna... Chciałbym aby autoit nie brał pod uwagę nazwy strony jeśli to możliwe. Taki przykład 

_WinWaitActivate("Szukaj w Google – Opera","Chrome Legacy Window")
MouseClick("left",41,24,1)
MouseClick("left",82,92,1)
_WinWaitActivate("Przeglądanie prywatne – Opera","Chrome Legacy Window")   -   Tutaj otwieram nowe prywatne okno w przeglądarce
MouseClick("left",309,59,1)
Send("mpclab{ENTER}")
_WinWaitActivate("mpclab - Szukaj w Google – Opera","Chrome Legacy Window")   - tutaj wpisuje pclab w google
MouseClick("left",234,431,1)  
_WinWaitActivate("PCLab.pl – Opera","Chrome Legacy Window")
MouseClick("left",1363,8,1)

I chodzi tutaj dokładnie o " _WinWaitActivate("PCLab.pl – Opera","Chrome Legacy Window")"

Kiedy w google na pierwszym miejscu będzie jakaś inna strona to autoit ja otworzy ale już nie zamknie bo nie znajdzie takiego aktywnego okna o tej nazwie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...