Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co tak właściwie potrzebuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jako iż jestem znudzonym nastolatkiem i nie mam co robić ze swoim życiem to chciałbym wiedzieć co potrzebuje żeby postawić serwer metin2. Skąd wziąć pliki serwerowe, jakich języków muszę się nauczyć. Umiem trochę grafikę 3D, zrobiłem nawet swój pierwszy mieczyk, grafiki na stronę etc też bym umiał bo posługuje się jako tako photoshopem i coreldrawem. Nie mówie że hop siup kilka miesięcy tylko po trochu bym coś tam dziubał przez np. rok czy dwa, no ale tak właściwie nie wiem od czego zacząć. Ktoś coś?

Opublikowano

Jeśli chodzi o pliki serwerowe/source znajdziesz je na pierwszym lepszy forum, jak to, turkmmo i różnego rodzaju metinowskie devy. Tutaj warto zaznaczyć, że są one najczęściej dziurawe lub zbugowane, także nie bierz się za stawianie publicznego serwera bez uprzednich testów. Nie wypiszę Ci tutaj konkretnych programów, ponieważ są one zależne od tego, jakiego typu (hamachi/vps) serwer planujesz postawić i czym konkretniej chcesz sie na nim zająć, dlatego odsyłam Cię do poradników, które znajdziesz w google.

Co do języków, już niejedna osoba pokazała, że nie musisz znać żadnego, aby postawić swój serwer - to jak on później skończy to całkowicie inna kwestia. xD

Podstawą będzie python, c++ i lua. 

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...