Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CHAMP] Postać do solo q

Suki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Draven jest jedną z mocniejszych postaci w fazie early game moim zdaniem.

Niestety jest dosyć trudny, trzeba wiedzieć, kiedy powinno się odpuścić złapanie topora, w celu poke'u i takie tam.

Jest jednym z mocniejszych adc, ale wielu ludzi gra teraz Xayah, chyba po prostu jest w mecie.

Jeśli chodzi o Shaco, też jest mocny w early, ale słabnie w late. Rzadko widzę dobrego Shaco w grze na poziomie platyny.

Gangplank - ma globalne ulti, które może ulepszać, wymaga wymasterowania, ale też jest strasznie mocny.

Jednak z tych trzech postaci bez zastanowienia brałbym Dravena.

giphy.gif

Opublikowano

okej dzięki, problemu nie ma w ogarnięciu postaci, gram w lola dobre kilka lat, każdą z wymienionych postaci zagrałem około 150-200 gier przez ten okres, teraz meta/runy się wszystko pozmieniało, miałem przerwe w grze więc stąd pytanie :P draven chyba jako jedyny jest mocny całą gre, począwszy od early do late, no i raczej wymaga mniej czasu aby się wysnowballować :p

btw shaco pod oneshota ma jeszcze sens? bo jedyne co widze to shaco ad/tank co mi się raczej nie podoba, chodzi mi o postac która jest w stanie zakonczyć gre w ciągu 20 min prz obecnej mecie :P

Opublikowano

Granie Shaco ma sens, gdy jesteś w stanie robić szybkie ganki w early. Niestety jeśli każdy z teamu pushuje to (według mnie) ta postać jest strasznie do tyłu. Mimo to ma potencjał do dive, bo R i pacynki, które mogą ściągnąć tower hity. 

Obecnie ja spotykam samych pod lethality, kryt, a później jakiś tank item. Nie mniej jednak jeśli inny build sprawia Ci frajdę to powinieneś tak grać. 

Co do wygrania w 20 minucie to może być ciężko, ponieważ  (znam z autopsji) nawet jeśli Twoj team jwst w cholere do przodu to wolą trollować zamiast po prostu kończyć xD BO ZABAWA przecież. Z lasu najłatwiej wygrywać gry, bo masz wpływ na każdą linie.

GP jest dość dobry i pomocny w teamie  (r). Trzeba opanować mechanikę z beczkami. Dmg też mu nie brakuje:)

Jednakże z postaci, które wymieniłeś wybrałabym właśnie Dravena. Wraz z czasem gry postać mocniejsza. Mocne early, globalny ult, movement speed/as chyba też większy przez skilla, w dodatku e, które "odpycha" i daje slowa. W late jest w stanie rozjebać każdego, nawet jeśli gierka mu nie pyknie.

~edit

Jak chcesz mieć łatwe gierki to polecam również Twitcha, a do niego jakis ardent support typu Lulu/Nami ;)

• Creative zmienił(a) tytuł na [CHAMP] Postać do solo q
  • xOstateczny zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...