Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam Opinii] ServerProject.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od paru dni mam "Voice VPS" na ServerProject.eu. Oprócz paru kłopotów z chmodem na FTP - nie ma żadnych problemów. Hostują w ovh, więc wykupienie własnego IP dla serwera kosztowało mnie 10 zł na zawsze (na OVH IP FO - 10 zł z VAT).

Jak na razie, powtórzę, żadnych problemów nie ma. Jakie są Wasze opinie?

(serwer w sygnaturce stoi tam, to nie public ale możecie zobaczyć ping etc.).

Opublikowano
13 godzin temu, DR3AK napisał:

Powiem szczerze nie polecam tam brać voice vps aczkolwiek do stron WWW nadaje się idealnie ;)

dlaczego nie? podpieraj konkretnymi argumentami/faktami proszę.

czemu w ogóle wypowiada się użytkownik o jednym poście w sposób negatywny na temat danej firmy? czyżby to był opłacony troll?

Opublikowano

Dlaczego mi się wydaje że właściciel tej strony samemu szuka opinii o swojej stronie by ją w ten sposób zareklamować ? No daje 95 % bo widać to po piśmie ;d 

ludzie już mają swoje ulubione hostingi do ts'ów, a od strony ledwo co poznanej nie wymagaj zbyt wiele że nagle każdy tam przejdzie. Nawet jeżeli nie ma dana osoba ulubionego hostingu i go szuka to szuka opinii na forach. Zrób coś by ludzi do tego przyciągneło, wykup dużego youtubera czy inne tego typu. Bo takimi postami na forum nic nie wniesiesz a wręcz przeciwnie ;d zaszkodzisz swojemu hostingowi do tego broniąc go cały czas 

Zrób tak by to jakiś random zapytał czy warto tu kupić a nie admin, właściciel czy ktoś tam tej strony. Wtedy jest satysfakcja że ktoś się tym interesuje i chce wiedzieć czy kupić czy nie 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Powiem krótko, miałem tam parę serwerów na tamtym hostingu, nie mogę się żalić aczkolwiek moim zdaniem VPS'a się nie opłaca. Jeżeli poszukasz znajdziesz nie dość że lepszego to i tańszego. Pozdrawiam..

+ po wbiciu na samego twojego TS'a mam okropne lagi ( Na żadnym innym tak nie mam ) kanały ładują się po 5 minut aby ujrzeć jaki kolwiek opis.. 

Opublikowano
13 godzin temu, muchomor321 napisał:

Dlaczego mi się wydaje że właściciel tej strony samemu szuka opinii o swojej stronie by ją w ten sposób zareklamować ? No daje 95 % bo widać to po piśmie ;d 

ludzie już mają swoje ulubione hostingi do ts'ów, a od strony ledwo co poznanej nie wymagaj zbyt wiele że nagle każdy tam przejdzie. Nawet jeżeli nie ma dana osoba ulubionego hostingu i go szuka to szuka opinii na forach. Zrób coś by ludzi do tego przyciągneło, wykup dużego youtubera czy inne tego typu. Bo takimi postami na forum nic nie wniesiesz a wręcz przeciwnie ;d zaszkodzisz swojemu hostingowi do tego broniąc go cały czas 

Zrób tak by to jakiś random zapytał czy warto tu kupić a nie admin, właściciel czy ktoś tam tej strony. Wtedy jest satysfakcja że ktoś się tym interesuje i chce wiedzieć czy kupić czy nie 

Miło, że robisz mnie właścicielem tego hostingu ale jednak nie trafiłeś. 9 zł za miesiąc za Voice VPS to dużo?

12 godzin temu, N4KUS napisał:

Powiem krótko, miałem tam parę serwerów na tamtym hostingu, nie mogę się żalić aczkolwiek moim zdaniem VPS'a się nie opłaca. Jeżeli poszukasz znajdziesz nie dość że lepszego to i tańszego. Pozdrawiam..

+ po wbiciu na samego twojego TS'a mam okropne lagi ( Na żadnym innym tak nie mam ) kanały ładują się po 5 minut aby ujrzeć jaki kolwiek opis.. 

to musi być problem u Ciebie w takim razie, ja mam maks 40 pingu po WiFi. Dlaczego się nie opłaca?

Opublikowano

Pytasz o opinię, prosisz o argumenty do opinii i każdą z tych opinii próbujesz obalić " u mnie działa "?

Piszesz o gościu, który ma 1 post i jest to negatyw, od razu sądzisz, że to gość, który przyszedł napisać specjalnie, aby tylko hosting się nie wybił... To Twoje zachowanie tak jak @muchomor321 napisał - podejrzanie wygląda, bo jeżeli ktoś taki jak Ty pisze post, aby dowiedzieć się o opiniach innych, to w inny sposób z nimi pisze, u Ciebie wygląda to tak, że bronisz tego hostingu i liczysz na same pozytywy.

Co do tematu: po wejściu na serwer (ładował mi się minutę) pierwszy raz spotkałem się z bugiem, gdzie sama aplikacja wariowała, tak jakbym scrollował na serwerze, nie mogłem nigdzie dołączyć bo cały czas mi kanały latały z góry do dołu.

//EDIT//

Aczkolwiek wątpię, aby ten post utworzył ktokolwiek z zespołu serverproject - obserwując ich fanpejdż, posiadając kiedyś usługi gier w tym hostingu nie mogę nic powiedzieć złego, nie było problemu w razie czego ze zwrotem środków, nie było problemu z pomocą.

Zakładam, że jest to gość, który ma jakąś zniżkę za promowanie hostingu, jednak w zły sposób to robi.

Opublikowano
1 godzinę temu, huberczik napisał:

Pytasz o opinię, prosisz o argumenty do opinii i każdą z tych opinii próbujesz obalić " u mnie działa "?

Piszesz o gościu, który ma 1 post i jest to negatyw, od razu sądzisz, że to gość, który przyszedł napisać specjalnie, aby tylko hosting się nie wybił... To Twoje zachowanie tak jak @muchomor321 napisał - podejrzanie wygląda, bo jeżeli ktoś taki jak Ty pisze post, aby dowiedzieć się o opiniach innych, to w inny sposób z nimi pisze, u Ciebie wygląda to tak, że bronisz tego hostingu i liczysz na same pozytywy.

Co do tematu: po wejściu na serwer (ładował mi się minutę) pierwszy raz spotkałem się z bugiem, gdzie sama aplikacja wariowała, tak jakbym scrollował na serwerze, nie mogłem nigdzie dołączyć bo cały czas mi kanały latały z góry do dołu.

//EDIT//

Aczkolwiek wątpię, aby ten post utworzył ktokolwiek z zespołu serverproject - obserwując ich fanpejdż, posiadając kiedyś usługi gier w tym hostingu nie mogę nic powiedzieć złego, nie było problemu w razie czego ze zwrotem środków, nie było problemu z pomocą.

Zakładam, że jest to gość, który ma jakąś zniżkę za promowanie hostingu, jednak w zły sposób to robi.

Latały Ci kanały? A to ciekawe. Nie dostaję żadnych zniżek za promowanie. Jestem mało znaczącym szarym człowiekiem, za co mają mi płacić? :D Swoją drogą, to upodlające, że możesz osobie takiej jak wmawiać, że będę za parenaście złotych zniżki pisać jakieś posty.

Wróćmy jednak do tematu. Ktoś jeszcze tam korzysta i może się wypowiedzieć?

Opublikowano

Powiem ci szczerze, zobaczyłem dokładniej hosting i tak. Dlaczego serwer ma taki głupi port ? czuje się jakbym na slotówce był, zamiast 9987 to jakieś powalone cyfry ;d co jest dziwne, port query jest taki sam jak ten port do wejścia.

Fajna opcja to dostęp do ssh i cena aczkolwiek myślałem że ta polska lokalizacja to hosteam, ale to niestety ovh ;d

po zakupie serwera nagle jakiś admin się zalogował na port query i coś edytował xD 

Dawniej bawiłem się w amatorskie ataki i takie ovh co wy macie padało po sekundzie, nie wiem jak jest teraz bo już nie wydaje kasy na bawienie się w to ;d może polepszyli ochronę czy coś ale wątpię.

Jeżeli polska lokalizacja byłaby hosteam'em i dawalibyście normalny port 9987 tak jak przystało ewentualnie dostęp do edycji tego to duży plus byłby.

Wtedy taki serwer nawet za 20 złoty bym kupił i by sobie stał jako zapasowy.

Głupia na hostingu jest prowizja. Srsly ? Nawet prowizje do paypal dajecie, pierwszy raz się z tym spotkałem. Zazwyczaj na każdym hostingu to prowizje do paysafecard były a nie do normalnych transakcji typu bank / paypal / karta itd.

Fajna opcja anty-crash, pożyteczna w sumie i brakuje to niektórym firmom ale nazwa tej zakładki głupia i gdybym w nią nie wszedł to nie wiedziałbym o co z tym chodzi

No bardziej ten hosting jest dla osób co są młodsi i nie chcą wydawać dużo pieniędzy oraz nie ogarniają spraw ts'owych i jest to taki klanowy serwerek od 10 do 30 osób.

Większego serwera / publicznego na tym aktualnie bym nie stawiał 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Przypominam, że poszukiwanie opinii, a dyskusja to dwie różne rzeczy. Proszę właściciela tematu o ewentualną zamianę nazwy, reszta postów nie na temat będzie karana punktami ostrzeżeń. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...