Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się zawiesza i trzeba ponownie uruchomić

Jogurt1928

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z zawieszaniem się PC, wygląda to tak, że podczas gry w np. PUBG obraz się zawiesza, w słuchawkach słychać takie bzzzt jakby lekkie zwarcie było, ale wydaje mi się, że to po prostu dźwięk z gry się zacina, dźwięku nie ma po zawieszeniu żadnego a podświetlenie klawiatury i myszki gaśnie bez możliwości ponownego włączenia, pomaga tylko wyłączenie PC przez przytrzymanie przycisku i ponowne uruchomienie po paru minutach, bo jak próbuje od razu to następuje taka sytuacja - wszystko się odpala, wiatraki zaczynają się kręcić i nagle gaśnie, potem znów się odpala i gaśnie, takie coś występuje aż nie odłącze PC od prądu.

Parametry PC:

Karta graficzna AORUS Gigabyte GTX 1060 6 GB

Procesor I5-7600K

Płyta główna Z270M-D3H

Zasilacz Tacens Mars MP700 - 700W

Dysk 1 TB

RAM HyperX 8 GB

PC złożony we wrześniu, do tej pory wszystko było ok, problem występuje od kilku dni, temperatury normalne.

P.S. Proszę o usunięcie jednego z dwóch takich samych tematów, bo dostałem chyba laga internetu i wstawiłem przez przypadek 2 tematy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...