Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakłócenia przechwytywane przez mikrofon z portu USB.

Dyzson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Jestem posiadaczem dość leciwego komputera. 
Zmagam się z problemami zakłóceń, które występują najprawdopodobniej na płcie głównej. 
Mam kartę zewnętrzną Prodigy Cube Black Edition, wcześniej miałem Asus XONAR D1 i ten sam problem występował na obu kartach. 

Chodzi o zakłócenia na mikrofonie. (czasami również na słuchawkach występuje lekkie buczenie, lecz bardzo rzadko lub po prostu przywykłem i nie zwracam na to uwagi) 
Są one na tyle duże, że nawet odszumowanie live przez program REAPER zbyt wiele nie pomaga, jest to naprawdę bardzo uciążliwe. 
Często jest tak, że kiedy uruchomię jakaś grę to szumy się nasilają, czasem występuje, co jakiś czas takie dziwne piknięcie. W dodatku jest nasilone i bardziej słyszalne przez wszystkie filtry, które mam ustawione w programie, aby było słychać mnie, chociaż trochę. 

W związku z tym szukam jakiegoś rozwiązania. Nie znam się na tyle, aby wiedzieć czy da się coś na to poradzić. 
Nie chciałbym również inwestować w samą skrzynkę, ponieważ za jakiś czas będą kupował całkiem nową. 
Domyślam się, że wymiana zasilacze mogłaby coś zmienić, chociaż pewności nie mam. 
Może istnieje jakaś listwa, hub USB lub innego rodzaju urządzenie, które mogłoby to przefiltrować lub zniwelować? 

Komputer na pewno jest uziemiony, w poprzednim mieszkaniu profil szumów był identyczny. 

Poniżej galeria ze specyfikacją oraz profilem szumów bez podpiętego mikrofonu. Gdy mikrofon jest podpięty większej różnicy niema. 
Testowałem również inne mikrofony, efekt jest ten sam. Nawet na mikrofonie Reloop sPodcaster na USB, było to nie do zniesienia. 

1437199000_1519911491.jpg

4911449000_1519911491.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...