Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki silnik wybrać na serwer z modami + pluginy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zwracam się do Was z pytaniem, lecz pierw natreszcze temat:

Chciałbym założyć serwer minecraft lecz nie wiem jaki silnik wybrać  odpowiedni (chodzi mi by była możliwość jednoczesnego wgrania modów: konkretnie Pixelmon (dedtkowany: 1.10.2) + kilka plugnów typu: wordedit, worlguard, oraz kilka innych. Po przeczytaniu większości forum zacząłem testować forge z sponge forge lecz niestety nie ma możliwości WordGuadr wgrania.

Dlatego pytanie do Was jaki silnik polecacie na moja przypadłośc ? mody + pluginy na 1.10.2

Oczywiście dodam iz chciał bym zrobić taki serwer na kilka osób (wraz z osobnym lancherem nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w przypadku wyboru silnika ale pisze o tym)  

Ps; jesli ktos z Was zajmuje się kompleksowa obsługa serwerów oraz był by mi wstanie pomóc chętnie nawiąże z Nim kontakt  oraz jakaś dłuższa współprace.

Pozdrawiam i czekam na odp

Opublikowano

Do sponge zamiast WorldGuarda masz UniverseGuard, który sądzę że spełni twoje wymagania :). Co do własnego launchera to raczej będziesz musiał sam zrobić lub ktoś będzie musiał to za Ciebie zrobić, a to raczej tanie nie będzie. Ewentualnie może znajdziesz jakiś launcher w internecie, który można dowolnie sobie zmieniać to wtedy możesz mi nawet dać znać bo sam z chęcią bym taki launcher przygarnął :D. Jedyny taki launcher jaki ja znalazłem to SKCraft, ale póki co nie miałem czasu żeby się nim pobawić, więc nie jestem też w stanie Ci powiedzieć czy ten launcher pozwala na taką edycję wszystkiego :).

VGE BEZ TŁA.png

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jaki silnik wybrać na serwer z modami + pluginy
Opublikowano

Oprócz Sponge nie ma innego silnika więc za dużego wyboru nie masz :D

Co do launchera to wystarczy zainstalować wybrany launcher doinstalowac forge i wgrac mody. Oczywiście możesz napisac sobie program który zrobi to automatycznie np. korzystając z serwera www.

Jeśli chcesz starszą wersję minecrafta to polecam Cauldron ;3

Opublikowano

Znalazłem czas żeby się pobawić tym launcherem SKCraft, o którym wcześniej wspomniałem i raczej spełni twoje potrzeby jako launcher dla paczek z modami, a wygląd zawsze możesz zmienić bo projekt jest opensource. Jeżeli nie masz premium to niestety nie dasz rady pograć na tym launcherze dopóki nie wprowadzisz kilka zmian w kodzie, ale jak tego nie potrafisz to mogę pomóc :). Sam ekspertem nie jestem, ale dałem radę to zrobić :D.

VGE BEZ TŁA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...