Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, potrzebuję jakiegoś telefonu w okolicach 1100zł. Appla chyba nic sensownego nie będzie więc zostaje Android.

Mam dwa warunki do spełnienia - żeby to było ładne i żeby miało wyświetlacz 5-5,5 cala. Żadnych tanich, plastikowych obudów. 

Telefon zamierzam kupić w ciągu tego miesiąca, aktualnie skłaniam się mocno ku xperii z5, jakieś opinie? 

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jeżeli najważniejszą cechą ma być wizerunek, to smartfonem, który świetnie wygląda, a oprócz tego jest bardzo funkcjonalny jest Honor 8. W media, sferisie czy bestenie znajdziesz w zakładanym budżecie. Smartfon ma nietuzinkowy design, choć nie każdemu przypadają do gustu szklane plecki, w mojej ocenie efekt jest kapitalny. Wykonanie stoi na bardzo wysokim poziomie, materiały są spasowane, nic nie trzeszczy, telefon przyjemnie leży w dłoni. Wyświetlacz Honora 8 to 5,2" więc rozmiar pośrodku przez Ciebie wyznaczonego. Jakość wyświetlacza 424 ppi to wciąż ponadprzeciętny wynik, podzespoły zapewnia płynną pracę jeszcze przez bardzo długi czas, bateria (3000 mAh) bez problemu wytrzyma trudny całego dnia, nawet bardzo intensywnego. Największą zaletą są jednak aparaty podwójny (monochromatyczny) tylni i szerokokątny przedni. Obok Huaweia P9 najlepszy fotosmartfon na swojej półce cenowej.

Opublikowano

Może Motorola Moto Z Play? Ekran SuperAMOLED, mocny aparat, dobra wydajność, Gorilla Glass, bateria 3510 mAh, procesor Snapdragon 625.

Xperia Z5 również zła nie jest, tylko to dosyć stary model, wydany bodajże jesienią 2015, więc i nienajlepiej u niego z wydajnością. Choć dobrego aparatu odmówić mu nie można... ;)

Opublikowano

Dzięki za rady, na pewno się im dokładniej przyjrzę, chociaż aktualnie borykam się z kolejnym problemem, mianowicie podczas przeglądania co chwilę dokładałem sobie po 100-200zł więcej, bo w sumie co to za różnica? I doszedłem do wniosku że przydałby się android Oreo. I tak na przykład aktualnie zastanawiam się nad xperią xz. Ewentualnie jakimś używanym s6/7 edge i nie powiem, trochę się podjarałem tym zakrzywionym ekranem xD

Jak myślicie, lepiej dorzucić te 500zł, nie jeść przez miesiąc i mieć coś droższego? Takie cudo z androidem 8 chyba starczy na trochę dłużej prawda? 

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

S7 Edge całkiem spoko, optyczna stabilizacja obrazu, bezprzewodowe ładowanie, świetny ekran, wsparcie dla VR jeśli Cię to kręci ;)

Pod względem wydajności jest lepszy od XZ, jeśli chodzi o aparat Xperia ma przewagę. No i właśnie te zaokrąglone boki... Cudo :-) 

S7 to też już 2-letnia słuchawka, co prawda Oero jeszcze otrzyma, ale to pewnie ostatnia duża aktualizacja. Używki z gwarancją roczną chodzą po 1400 zł, więc dużo dołożyć by nie trzeba było.. ani głodować :p A czy warto.. flagowiec to jednak flagowiec.

Warto również trochę poczekać aż S9 zagości na rynku smartfonów, może to delikatnie obniżyć ceny S7

Opublikowano

Musisz sobie odpowiedzieć na zasadnicze pytanie - jak długo zamierzasz użytkowy przyszły telefon ? :) Jeśli planujesz na jakiś dłuższy czas to według mnie warto już dołożyć i kupić coś sensowniejszego. Ja pewnie z wyżej wymienionych wszedłbym w S7. Jest to troszkę starszy telefon, ale oreo dostanie. Telefon z mega fajnym wyświetlaczem i aparatem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...