Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd generowania mapy na zmodowanym serwerże

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzyłem sobie najzwyczajniej w świecie serwer na wersje 1.7.10 z paroma modami i wrzucałem po kolei modyfikacje. Gdy skończyłem serwer działał bez zarzutu ale mapa nie byłą wygenerowana przy użyciu modów więc usunąłem ją i chciałem by wygenerowała się na nowo. wtedy wystąpił błąd i gra się zcrashowała więc zaczołgam przeglądać logi i z nich dowiedziałem się że błąd wygląda jakby występował już po wygenerowaniu mapy przy lub po sprawdzaniu listy id przedmiotów. Jednak niewiele mi to powiedziało. Potem próbowałem przejrzeć plik crash report ale niewiele z niego rozumiem bo tylko tyle że błąd dotyczy renderowania i jakiegoś krzaczka ale nawet niewiem z której modyfikacji. 

I tu moja proźba czy mógłby ktoś mi wyjaśnić na czym polega problem albo w jaki sposób do tego dojść? Dołączam logi serwera i crash report.

Co ciekawe te same modyfikacje ba te same pliki wrzucone do folderu mods na kliencie gry działają.

fml-junk-earlystartup.log

fml-server-latest.log

latest.log

crash-2018-02-18_22.42.32-server.txt

Opublikowano

Mi też wygląda na krzaczek bo nic innego wartego uwagi tam nie ma, a mod od krzaczka jest bardzo łatwy w znalezieniu :D.

MCP_BerryBush{1.1.1} [MC+ BerryBush] (Cart-loom-and-wheel-mod-1.7.10.jar) 

VGE BEZ TŁA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...