Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jak wyłaczę zaporę sieciową w panelu konfiguracji routera żeby ludzie mogli wejść na mój server który zrobiłem za pomocą przekierowywania portów to żaden hacker ani nikt nie włamie mi się do sieci? 

mój router:Orange funbox 2.0 

opcje które mogę wybrać w konfiguracji zapory sieciowej:

Niski-

Zapora sieciowa nie filtruje ruchu. Bądź ostrożny, ten poziom jest zarezerwowany dla zaawansowanych użytkowników, dla których bezpieczeństwo nie jest najważniejsze. Jednak nawet w tym trybie, zapora nie będzie zezwalać na połączenia z Internetu, jeśli nie zostanie dodana odpowiednia reguła NAT/PAT.

Średni(to mam ustawione)-

Zapora sieciowa blokuje wszystkie połączenia przychodzące. Ten tryb chroni przed większością niebezpiecznych danych obecnych w Internecie. Zapora zezwala na połączenia wychodzące, z wyjątkiem usług Netbios.

Wysokie-

Zapora sieciowa zezwala na połączenia wychodzące z typowych usług (www, ftp, email, news, ...) i odrzuca wszystkie nieoczekiwane połączenia przychodzące. Ta konfiguracja zalecana jest aby uzyskać maksymalny poziom bezpieczeństwa.

Użytkownika-

Ten tryb pozwala na dostosowanie parametrów zapory sieciowej do wymagań użytkownika. (Zarezerwowany dla zaawansowanych użytkowników)

Które z nich mam ustawić żeby ludzie mogli wejść na mój server , ale żeby nikt jak już pisałem nie włamał mi się do sieci żaden hacker nie wykradł moich danych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...