Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Artefakty GPU -zasilacz ?

OuT24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dwóch dni posiadam GTX 780 w wersji OC od Gigabyte. Pierwsze uruchomienie było bezproblemowe, instalacja sterowników potem około 5 godzin normalnego użytkowania aż w końcu podczas przeglądania internetu niebieskie kwadraty na ekranie oraz freeze. Po restarcie komputera od samego POST do ładowania windowsa czerwone kreski na ekranie.Na innej karcie usunąłem sterowniki programem DDU, to pomogło wejść do windowsa na 780.Znowu zainstalowałem sterowniki i wszystko normalnie działało przez kilka godzin.Teraz mogę korzystać tylko i wyłącznie z internetu, podczas rozgrywki ekran miga na jednolite kolory a potem się zacina i wymaga restartu komputera.Da się grać maxymalnie przez kilka minut i pojawiają się te migotania.

Teraz następuję pytanie czy jest to wina karty czy zasilacza który jest za słaby: Silentium PC Vero L2 500w

Nie pisze poprawnie po Polsku.

Opublikowano

Odpal sobie program FunMark i wybierz stabilny test. Na wykresie będzie podana temperatura i podaj ją po upływie 10 minut i podaj screena z zakladki graphic card z programu GPU-Z. Wentylator na karcie chodzi? ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry że tak późno ale oddałem tą kartę. Tylko że jest problem z kolejną.Jakby nie ma artefaktów ale karta po 3 min około w programie EVGA OC scanner po prostu się wyłącza.I tu takie pytanie czy msi afterburner może wyłączyć kartę jeśli osiągnie temp limit ?

Nie pisze poprawnie po Polsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...