Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w innym pokoju nie przez WiFi bez wiercenia

xcepax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Kupiłem niedawno xboxa który stoi w innym pokoju, piętro wyżej niż router, budynek jest stary i ma grube mury więc co prawda sam internet jest ale opóźnienia są takie, że granie przez sieć jest niemożliwe i stąd moje pytanie: Czy da się jakoś podciągnąć internet do innego pokoju bez wiercenia w suficie (strop drewniany i sypkie wygłuszenie bardzo to utrudniają)? Wyczytałem w internecie o czymś takim jak DLAN ale czy to nie jest podobne do wzmacniaczy WiFi (które mi nie pomogą bo internet mam ale ping jest gigantyczny)? Ewentualnie mogę puścić kabel na zewnątrz tylko czy jest coś takiego jak przejściówka okienna jak do kabli antenowych? 

Opublikowano

Możesz po prostu w oknie wywiercić dziurę i puścić kabel po elewacji do pokoju na górze, silikonem się zalepi i nie będzie problemu. Albo Xboxa znieś na dół :P

Wszelkie przejściówki szybko się niszczą.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jednego skrzydła okna z reguły nie otwieramy więc wytrzymałaby trochę dłużej myślę. Jeśli istnieje taka przejściówka to czy mógłbyś mi pokazać albo naprowadzić gdzie szukać? Wtedy przemyśle co jest bardziej sensowne 

Ewentualnie czy ten dlan - internet przez gniazdko elektryczne jest coś warte czy to tworzy ping jak wzmacniacze wifi?

Nikt nie pomoże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...