Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarobek na serwerze, a odprowadzenie podatków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam 16lat i prowadzę serwer  w mc. Ludzie kupują rangi, a pieniądz z nich leci na hosting i tu właśnie chce to zmienić, aby ten pieniądz leciał do mnie, a nie na hosting. Wiem że są hostinigi sms i pieniądz leci do mnie, ale trzeba od nich odprowadzić podatek. Tylko, że ja nie wiem co, jak, gdzie, ile. Chyba, że istnieje jakis hosting, który odprowadza podatek za kliena to prosiłbym nazwę :D.

Z góry dzięki za odpowiedź

Nie znam sie na tym więc proszę bez zbędnych komentarzy ;)

Opublikowano

Siemasz. 
Dokładnie co chcesz osiągnąć? 
Cały hajs dla siebie zamiast dla firmy która udostępnia Ci platność sms? 

Zawsze możesz wprowadzić płatności paysafecard.

Battlefield 3 Mod

bf3.player-MPCforum.pl:27061
CODMOD: II WŚ

cod.player-MPCforum.pl:27055

Opublikowano
1 minutę temu, TaBalU napisał:

Siemasz. 
Dokładnie co chcesz osiągnąć? 
Cały hajs dla siebie zamiast dla firmy która udostępnia Ci platność sms? 

Zawsze możesz wprowadzić płatności paysafecard.

Chce, aby hajs który bedę zarabiał z serwera leciał na moje konto bankowe lub pay pala.

Opublikowano

Zawsze za sms'y trzeba będzie zapłacić. Konkretna usługa nigdy nie będzie półdarmo. 
HotPay oferuje coś takiego, wątpię by to było lepsze od tego co masz na hostingu.

"Zawsze możesz wprowadzić płatności paysafecard."
To jest wyjściem z tego. 

Battlefield 3 Mod

bf3.player-MPCforum.pl:27061
CODMOD: II WŚ

cod.player-MPCforum.pl:27055

Opublikowano
1 minutę temu, TaBalU napisał:

Zawsze za sms'y trzeba będzie zapłacić. Konkretna usługa nigdy nie będzie półdarmo. 
HotPay oferuje coś takiego, wątpię by to było lepsze od tego co masz na hostingu.

Może napisze to inaczej bo coś źle zrozumiałeś :/

aktualnie mam na serwerze sms które doładowują hosting z vps. Lecz chcę to zmienić na sms które bedą doładowywać mi hosting, który pozwoli mi przelać hajs z niego na konto bankowe lub pay pal. Problem mam z tym, że nie wiem jak z podatkiem.

Opublikowano

Podatek wciąż musisz odprowadzać. O ile dobrze pamiętam to gdy tworzysz smsy premium w dotpay to oni za Ciebie już odprowadzają podatek bo według umowy, którą akceptujesz to jesteś tak jakby ich pracownikiem. Oczywiście co do Dotpay to mogę się mylić, ale podatek na 100% musisz odprowadzać.

Zrobiłem szybkie google i sądzę, że znalazłem stronę, na którą możesz rzucić okiem i poczytać albo możesz też zapytać na forum prawnym

VGE BEZ TŁA.png

• Marosking zmienił(a) tytuł na Zarobek na serwerze, a odprowadzenie podatków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...