Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik dla administratorów TS3 + Sposób na utrudnienie ataków

Goku Black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie tutaj wazny poradnik dla kazdego admina ts3 chodzi o bezpieczenstwo, pytania na pw youtube autora, nie do mnie ponieważ nie jestem autorem.

https://www.youtube.com/channel/UCkcQbyDo-vNDE4NJImxgU0Q/videos

500661481414534336505.png

@336505

Opublikowano
3 minuty temu, Goku Black napisał:

Jak poprawnie zjebany wlasciciel serwera ma skonfigurowac nadawanie rang.

Kolego to tak nie działa. Czemu ty w ogóle bierzesz się za takie rzeczy jak nie masz o nich bladego pojęcia? xD

Pij rozważnie.

Opublikowano
2 minuty temu, Goku Black napisał:

Jak poprawnie zjebany wlasciciel serwera ma skonfigurowac nadawanie rang.

Jak się jest idiotą i daje się komuś swoje id to już nic sie nie poradzi. Już łatwiej zrobić sobie rangę jako temp i za każdym razem sobie dawać querego.
Takie coś nie ma sensu ktoś będzie miał rangę która ignoruje hasła i limity i też sobie da taką rangę.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, ɴoɴαмe napisał:

Jak się jest idiotą i daje się komuś swoje id to już nic sie nie poradzi. Już łatwiej zrobić sobie rangę jako temp i za każdym razem sobie dawać querego.
Takie coś nie ma sensu ktoś będzie miał rangę która ignoruje hasła i limity i też sobie da taką rangę.

autor tego kazal ci przekazac: id nie trzeba przekazywac, wystarczy znac sie na kryptografi, kryptoanalizie, miec duza chmure obliczeniowa i znac pojecie sol (kryptografia) wtedy zlamanie takiego uid nie stanowi problemu, dawanie rang przez querego a pozniej placz skad maja moje ip lub ip vna (gdy dajemy przez querego to widac ip, mozna to zmienic ale wiekszosc ludzi nie umie, zmiana ip nic nie da w przypadku gdy atakujacy zna sie na rzeczy a vpna idzie rozwalic) rangi omijajace hasla i limity nic nie dadza bo nie ma join powera takiego duzego pozatym uprawnienia sa nadane na uid admina na danych kanalach wiec inni nie maja mozliwosci nadac takiej rangi skoro nie maja uid tego co admin, gdy sie nie zna to sie nie pisze glupot bo sie wprowadza innych w blad, w razie dalszych pytan zapraszam na pw podam ts i wytlumacze

@336505

Opublikowano
13 minut temu, Goku Black napisał:

autor tego kazal ci przekazac: id nie trzeba przekazywac, wystarczy znac sie na kryptografi, kryptoanalizie, miec duza chmure obliczeniowa i znac pojecie sol (kryptografia) wtedy zlamanie takiego uid nie stanowi problemu, dawanie rang przez querego a pozniej placz skad maja moje ip lub ip vna (gdy dajemy przez querego to widac ip, mozna to zmienic ale wiekszosc ludzi nie umie, zmiana ip nic nie da w przypadku gdy atakujacy zna sie na rzeczy a vpna idzie rozwalic) rangi omijajace hasla i limity nic nie dadza bo nie ma join powera takiego duzego pozatym uprawnienia sa nadane na uid admina na danych kanalach wiec inni nie maja mozliwosci nadac takiej rangi skoro nie maja uid tego co admin, gdy sie nie zna to sie nie pisze glupot bo sie wprowadza innych w blad, w razie dalszych pytan zapraszam na pw podam ts i wytlumacze

Czy widziałeś kiedyś ,żeby ktoś złamał uid na polskiej scenie timspikowej? NO CHYBA KU*W@ NIE ZA BARDZO.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, ɴoɴαмe napisał:

Czy widziałeś kiedyś ,żeby ktoś złamał uid na polskiej scenie timspikowej? NO CHYBA KU*W@ NIE ZA BRDZO.

Lepiej zapobiegać niż leczyć.

@336505

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 13.02.2018 o 18:20, Goku Black napisał:

Lepiej zapobiegać niż leczyć.

Jak się ma nakłady pieniędzy na takie ataki to się hackuje facebooka, google'a a nie mało warte serwery TeamSpeak.

Dnia 13.02.2018 o 17:21, Goku Black napisał:

Witajcie tutaj wazny poradnik dla kazdego admina ts3 chodzi o bezpieczenstwo, pytania na pw youtube autora, nie do mnie ponieważ nie jestem autorem.

https://www.youtube.com/channel/UCkcQbyDo-vNDE4NJImxgU0Q/videos

Co to za dziwny, słaby kanał? Nagrywający w tle puszcza muzykę z YouTube (podczas nagrywania). Profesjonalizm na pełnej k*rwie.

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...