-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Dissymmetry
Dissymmetry
Cześć, odkąd padł mi dysk zmieniłem system z Windows 7 na 10 za pośrednictwem serwisanta. Stało się to jakiś miesiąc temu, od tamtej pory zaczęły się moje problemy. Mój komputer ma raczej kiepską specyfikacje, jednak dotychczas grając w wiele gier, na przykład biorąc Counter Strike nie miałem problemu z ilością FPS, która utrzymywała się stale na poziomie od 40 do 60 klatek i wyżej. Od momentu zmiany systemu gry posiadają od 20 do 50 fps, z naciskiem na nagłe spadki podczas niektórych momentów. W managerze zadań odkryłem, że główny problem sprawia proces sppsvc - usługa platformy ochrony oprogramowania, który zjada mi od 10 do 50% CPU i jakąś ilość pamięci RAM, przez co mój komputer doznaje ścinek, a w grach fps'y się wahają, spadając często poniżej wymienionych dwudziestu klatek (w zależności od zużycia CPU przez owy proces). Nie mogę tego procesu zamknąć, skanowałem sam plik antywirusem i nie wykryło żadnych problemów. Sprawdzałem rozwiązania z innych for, które niestety mi nie pomogły - niektórych w zasadzie nawet nie próbowałem, bo tematy były porzucane, a obawiałem się o skutek. Jeśli ktoś mógłby udzielić mi pomocy w rozwiązaniu tego problemu, byłbym wdzięczny.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.