Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie komputera

rolnik xd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem w tamtym roku procesor i7 870 i niestety do tej pory nie dotarł(naszczęście paczka była za pobraniem). Postanowiłem uzbierać trochę pieniędzy i kupić coś nowego budżet to 1000zł. 

mój sprzęt :

płyta główna: asus p7p55 lx

procesor: i 3 550

karta graficzna: gtx 750 ti 4gb

ram: 2 x ballistix sport 4 gb i  2x kingston blu 2gb 

zasilacz: xilince 500w

Zastanawiam się nad czymś z amd fx np. 8350 albo coś z tych najnowszych podstawek tylko że wtedy jeszcze ram trzeba kupić.

tylko nie wiem czy zasilacz wymienić bo jest na czarnej liście ale działa juz przez 8 lat

A co wy byście polecili?

Opublikowano

Skoro masz tylko tyle pieniedzy to bralbym nadal jakas i7 bo na ta platforme kosztuja grosze, trzeba w karte zainwestowac, jednak rynek sobie szaleje i nie wiem co Ci tak na prawde polecic.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano
16 godzin temu, Oski0202 napisał:

Skoro masz tylko tyle pieniedzy to bralbym nadal jakas i7 bo na ta platforme kosztuja grosze, trzeba w karte zainwestowac, jednak rynek sobie szaleje i nie wiem co Ci tak na prawde polecic.

A właśnie to jest prawda na tym porównaniu że pentium g 4560 jest lepszy od tej i7 870 tylko że ta i7 jest nie podkręcona. Ale to jest prawda że ta nowa generacja jest o tyle lepsza. 

Opublikowano

Wymień dysk na SSD, dostanie takiego kopa że hej... Dysk SSD 256GB , zmieniasz procka na nowszy i7, odkurzanie, zmiana pasty i komputer będzie latał aż miło. Kartę wymień na koniec roku jak wpadnie jakiś grosz bo na pewno potanieją te lepsze.

Opublikowano
13 godzin temu, xGrOmErOx napisał:

Wymień dysk na SSD, dostanie takiego kopa że hej... Dysk SSD 256GB , zmieniasz procka na nowszy i7, odkurzanie, zmiana pasty i komputer będzie latał aż miło. Kartę wymień na koniec roku jak wpadnie jakiś grosz bo na pewno potanieją te lepsze.

Tą i 7 pod 1156 ? czy nowszą pod 1150? A  karta to mogła by być gtx 1050 albo 1060 ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Składałem już trochę komputerów. Do gier najlepiej wypadają procesory i5 względem i7. Karty bym nie ruszał bo 1050 TI to tylko 4GB jest opłacalna, jednak 1060 3GB jest i tak lepsza ale 400 zł droższa. Wszystko kasa, ale i tak zalecam zakup SSD + dokupić 4 GB RAM, zrobić totalne czyszczenie i będzie śmigać.

Opublikowano
Dnia 26.02.2018 o 19:15, xGrOmErOx napisał:

Składałem już trochę komputerów. Do gier najlepiej wypadają procesory i5 względem i7. Karty bym nie ruszał bo 1050 TI to tylko 4GB jest opłacalna, jednak 1060 3GB jest i tak lepsza ale 400 zł droższa. Wszystko kasa, ale i tak zalecam zakup SSD + dokupić 4 GB RAM, zrobić totalne czyszczenie i będzie śmigać.

Teraz mam 12 gb ram i  dla mnie to jest wystarczająca ilość. To mówisz że i5 będzie najlepszym wyborem ale czy dalej pchać się w tą podstawkę 1156 czy wybrać coś nowszego np.1150. Na tym komputerze głównie gram w cs go ets 2 fortnite w tych grach nie ma problemu fps jest powyżej 60 ale problem jest w gta 5 bo fps to średnio 40.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1150 zdecydowanie, a 12 RAM jeżeli będziesz tylko grał luźno wystarczy

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...