Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duża rozpiętość prędkości internetu na Wifi oraz problemy z internetem.

Nightday96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Posiadam router TP-LINK TL-WR841N, jest on umiejscowiony na strychu. Niestety z pewnych powodów nie mogę posiadać w komputerze sieci kablowej (jednak problem dotyczy wszystkich urządzeń) Problem jest z prędkościami w dzień dokładnie to po godzinie 7 aż przez całą noc. Wynoszą one od 0b do średnio 650 KB/s no czasem dojdzie do 700, gdzie 2 dni temu o 6 rano wynosiły one od 1,5-2MB/s czasem spadało do 1,3 w najgorszym przypadku. Głównie jak sobie w coś gram to mnie wyrzuca i tracę internet na moment albo jak oglądam film 1 godzinny w 480p na telefonie to nagle zaczyna go w pewnym momencie buforować a obok ikonki wifi jest napisane, że prędkość to 0,01 KB/s i tak przez około 5 minut po czym internet za chwilkę wraca. Nie mam możliwości niestety zalogować się do routera bo tak mi go skonfigurowali, że IP routera jest IP anteny i odsyła mnie do airOS.

Dzwonienie do dostawców to tylko to samo za każdym razem, użyty jest w tym momencie cały transfer, może jakaś usługa albo urządzenie...

Do tego jeszcze problem z routerem co 2 dzień. Za każdym razem jest brama domyślna jest nie dostępna. Jeżeli nie zostanie wyłączony z gniazdka i podłączony to internetu po prostu nie będzie, ale co z tego jak za 2 znowu ten problem...

Opublikowano

Jaki dostawca internetu i gdzie mieszkasz ? Bo ja mieszkam na wsi i mam z Orange, ale jak mi się zatrzyma internet to muszę resetować router i też są wachania prędkości

Opublikowano

No właśnie też na wsi. Dostawce mam prywatnego, nie mam z komórkowych. Dobrze, ale żeby brama nie była dostępna co 2 dzień, gdzie przykładowo 2 lata temu pobierałem bez żadnych spadków do 0 i problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...