Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran po zainstalowaniu Windows 10

denaralix3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Opowiem wszystko od początku. Na początku miałem Windows 7, było ok, ale przez przełączanie monitora na tv z czasem wywołało problemy. Zrobiły mi się paski przy rozdzielczości 1366x768, a jest to najwyższa rozdzielczość monitora - wcześniej tego nie było. Czasem po powroceniu z tv na monitor miałem automatyczna rozdzielczość 1024x768 i to była najwyższa i nie dało się zmienić - mam i5-7400 więc pomyślałem, że może to wszystko przez to, że procesor nie współgra z Windows 7, więc postanowiłem zaktualizować Windows do 10. Na początku było ok, ale rozdzielczość i te paski były wciąż, oczywiście mogłem zmienić rozdzielczość, bo zresetowalem komputer i potem mogłem już, ale w lola nie moglem zagrać mimo ustawionej rozdzielczości 1366x768 i niższa, a jak włączyłem lola to miałem od razu kwadracik i czarny ekran, żebym zmienić rozdzielczość na 1366x768 mimo że miałem taką albo niższa, cóż. Postanowiłem na tym Windowsie więc zaktualizować sterowniki do grafiki. Podczas instalowania poszedłem do łazienki, dłużej mnie nie było, wracam, patrzę a tu czarny ekran. Nie wiem co się stało. Jak podłącze tv do kompa to na tv normalnie działa, a jak podłącze monitor to czarny ekran. Oczywiście logowanie wszystko na monitorze widać więc działa, nawet podłączyłem inny monitor to mi nie działał, ale ten mój normalnie działa na innym pc. Zmieniałem rozdzielczości jak był podłączony pod tv, zmieniałem rozdzielczość i nic, nie wstaje. Nie wiem co robić. Pomocy. Mój sprzęt : i5-7400, gtx 1050 Ti. Dodam, że monitor mam dołączony przez przejściówkę, kabel VGA wciśnięciu do DVA i do grafiki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...