Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę "ruszyć" uprawnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dziś zakończyłem pracę nad rangami na TS ale natrafiłem na problem , nie mam uprawnień (mimo tego ,że w mojej opinii wszystko "pukładałem" jak należy na edycję tych ,że uprawnień

b_channel_create_with_needed_talk_power

b_channel_create_modify_with_force_password

i_channel_create_modify_with_temp_delete_delay

A konkretnie problem polega na tym ,że wymyśliłem sobie iż grupa zarejstrowany będzie miała uprawnienie b_channel_create_modify_with_force_password ale zrezygnowałem z tego pomysłu i teraz niemogę tego uprawnienia usunąć co mogło być spowodowane tym ,że usunołem te uprawnienia :

i_group_auto_update_type

i_group_auto_update_max_value

Niestety teraz i tak nie mogę ich tknąć...

Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Opublikowano

Raczej tak , a jeśli nawet niemam to mogę sobię nadać(tak myślę) poprzez stronę hostingu servera , i odrazu odpowiem na pytanie "to dlaczego sobie przez hosting tego nie ustawisz?!" - Bo na stronie hostingu w "zakładce" z uprawnieniami , w.w. uprawnienia nie istnieją

#Edit

Eh.. teraz niewiedzieć czemu mimo tego ,że "właściciel ma

i_group_modify_power 99

a grupa "zarejstrowany ma

i_group_needed_modify_power 60

To nie jestem już w stanie ruszyć jakiegokolwiek uprawnienia.... ktoś ma pomysł co się stało? jak będzie trzeba mogę podać ip na PW..byłbym wdzięczny bardzo.. z góry dziękuję za pomoc :\

Opublikowano

Sprawdź czy wszystkie wymienione przez Ciebie permisje masz po boku zaznaczone czyli na "grant" jak nie to, to zrób i powinno zadziałać.

Żeby sobie to nadać potrzebujesz Admin Server Query, jeśli nie zadziała to podaj ip na pw, wejdę i pomogę, ale pod warunkiem, że już będziesz posiadał rangę "ASQ". 

Opublikowano

Kwestia tego ,że ja mogę sobię to nadać , ale niemogę dać sobie Admina Query

Doedukowałem się co do pewnych kwestii i hosting na którym pracuje na TS nie umożliwia mi dostępu do logina i hasła aby nadać sobie Admin Server Query , ale wciąż jestem w stanie edytować te uprawnienia tylko nie poprzez TS a poprzez stronę (czyli jakby i tak SAquery) tylko na stronie pewne ustawnia nie istnieją takie jak np. wyżej wymienione :

b_channel_create_modify_with_force_password

Wychodzi na to ,że popsułem poprostu coś w uprawnieniach i z tąd cały ten problem

Aktualnie nie mogę tknąć zupełnie niczego możliwe ,że jest to spowodowane brakiem tego iż niemam ustawionych wartości grant choć jak na moje (choć się nie znam xD (jeszcze :P)) jeśli mam ustawione na właścicielu

i_group_modify_power 99

a na zarejstrowanym jest

i_group_needed_modify_power 60

no to kurde chyba powinno działać

Więc na jakie wartości ustawić grant i jakiej grupie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...