Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Worms Armageddon Steam zacina się

sula008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Worms ze steam, gra śmigała ładnie i pięknie lecz po formacie komputera zaczęła się zacinać podczas wybuchów i dźwięk jakby się podwaja, może ktoś z was miał podobny problem i go rozwiązał, proszę o pomoc ;)

Opublikowano

Sterowniki zawsze instaluje tak samo i najnowsze i w sumie wszystkie jakie mam dostępne na płytach + aktualizacja przez internet. 

Opublikowano

Jako że wstępnie nie znalazłem żadnego konkretnego rozwiązania, to spróbujmy inaczej. Po pierwsze sprawdź czy gra zacznie działać na najniższych ustawieniach (wiem że to nie rozwiązuje problemu, ale warto sprawdzić). Potem pobierz program do monitorowania podzespołów i napisz, czy są jakieś anomalie. Test oczywiście rób na ustawieniach na jakich grasz normalnie.

Opublikowano

w worms armageddon nie ma ustawień minimalnych z tego co widzę, zmieniałem rozdzielczość i tez nic nie dało. Mniej więcej przepatrzyłem zużycie to najwięcej przy tym "lagu" zwiększa się ram karty graficznej do 3.5GB oraz procesor podskakuje prawie do 100%.

#edit

Przypadkiem odkryłem co powodowało te lagi, miałem przełączone na słuchawki (USB) i wszystko działało normalnie więc poszukałem najnowszych sterowników od karty dźwiękowej (ASUS Xonar) zainstalowałem i wszystko zaczeło działać poprawnie :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...