Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obowiązkowe szczepienie-Jak NIE pójść?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W tym miesiącu czeka mnie ostatnie w moim życiu obowiązkowe szczepienie, na tężec lub cos takiego. Jednakże postanowiłem, że nie pójdę ma te szczepienie, tyle się teraz słyszy o tych szczepionkach... Jak mogę uniknąć tego czegoś? Czytałem, że niektórzy jak nie chciałi to musiali jakis tam powód podac itd... Czy ktoś się bardziej orientuje w tej sytuacji jak odmówić i nie płacić kary? Jak to zrobić?

Opublikowano

Możesz się nie szczepić, ale błagam nie przychodź do lekarza z prośbą o pomoc, gdy z wbitym gwoździem w dłoni wracałeś z jakiejś przypadkowej drogi krzyżowej.

Opublikowano

Możesz się odwoływać do sądu i wnioskować o opinie specjalistów ale to szczepienia (wymienione w spisie) do 19 roku życia są obowiązkowe. Wątpię żebyś mógł tak ciągnąć do końca życia. W dodatku jeżeli odwołasz się do sądu możesz ponieść (i raczej poniesiesz) koszty sądowe. 
Osobiście nie rozumiem tej całej nagonki na szczepienia. Wiadomo że zdarzają się przypadki kiedy szczepienie może zaszkodzić ale w szerszej skali bez nich większość błahych chorób byłaby teraz śmiertelna i dziesiątkowała ludzkość. Nikt nie wymyślił sobie jakiejś szczepionki bez powodu. Ludzie w krajach trzeciego świata umierają bo nie mają dostępu do szczepień a ty mając to za darmo chcesz od tego uciekać. Ludzie w tych krajach oddaliby wszystko by tylko mieć szansę na szczepienie które może uratować im życie.

Chyba że tak naprawdę nie chodzi ci o to co mówią o szczepionkach, tylko boisz się igły :29_smirk:

(')(.)(;)

Opublikowano

To, że wiele się o czymś słyszy nie musi oznaczać, że jest to prawda. 

W średniowieczu np. dużo się słyszało o tym, że ziemia jest płaska. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

A ja słyszałem, że ziemia jest płaska, że na księżycu nie wylądowali, że samoloty zostawiają po sobie trujące chemtrailsy które znikają jak popryskasz w ich strone octem ze swojego podwórka.

Tłumaczenie typu "ktoś powiedział" "tyle się o tym słyszy" jest dla mnie niezrozumiałe. Po to ludzie mają swój rozum, ażeby rożne tego typu informacje samemu weryfikować. :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie szczep się, ale do lekarza z tężcem nie leć bo vegeta w botoksie pokazał że lekarze ludzi mordują.

Screenshot_2.jpg

Opublikowano

a tam, dla mnie to zwykły darwinizm :v

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Nie poszedłem, bo mi się nie chciało. W tym roku minie 3 lata od tego wydarzenia, przez ten czas wysłali może list z 2x i na tym koniec.

Mimo wszystko na tężca lepiej iść się zaszczepić :O Zawsze jak sobie coś zrobie to o tym myślę hehe, ale mimo rozcięć jakimiś brudnymi rzeczami, itd itp nadal żyje.

1357577137-U262310.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...