Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na multiplayer w FS17

Woxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Przedwczoraj nabyłem grę Farming Simulator 2017 z paroma kolegami i postanowiliśmy grać na multiplayer, ale niestety mamy dziwny problem..

Gdy kolega założy serwer(bez modów) i ma on internet 30mbit/s uploadu to dwóch jego kolegów gra płynnie mając taki internet jak ja czyli 60mbit download i 3mbit uploadu, ale za to ja i mój kolega(sąsiad) nie mamy mowy o przyjemniej grze.. Wchodzimy na serwer, wszystko jest dobrze, mamy ping 40-50(czasem 60), ale gdy np. wsiąde do kombajnu i zacznę nim kombajnować(lub coś innego inną maszyną) to nagle ping skacze mi po 700, a sam pojazd dziwnie chodzi, a dokładniej koła tak mu chodzą mało płynnie itp. 

Czy ktoś wie, przez co to jest spowodowane? :C

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Próbowałeś dołączyć na inny serwer? Spróbuj założyć ty serwer i sprawdź, czy oni też będą mieli lagi, może komputer już odmawia posłuszeństwa, albo dostawca internetu ma chwilowe problemy.

Opublikowano

Wbiłem na inne serwery i.. na paru dedykach dalej miałem lagi, ale też wbiłem na jednego i wszystko działało, serwer zakładaliśmy każdy z osobna wszystkiego próbowaliśmy, komputer daje radę i internet mam od kilku dni, więc też nie wiem :/

qbAFfcA.jpg

Opublikowano
16 minut temu, Woxer napisał:

Wbiłem na inne serwery i.. na paru dedykach dalej miałem lagi, ale też wbiłem na jednego i wszystko działało, serwer zakładaliśmy każdy z osobna wszystkiego próbowaliśmy, komputer daje radę i internet mam od kilku dni, więc też nie wiem :/

A jak z ustawieniami graficznymi? Spróbuj ustawić najniższe i stopniowo zwiększać. Może dlatego, bo chodząc gra nie wymaga tyle co gdy uruchomimy kombajn itp. (są ruchome elementy itp).

Opublikowano

Też to samo.. mam najniższe stałe 60 FPS i no nic nie pomaga :/

qbAFfcA.jpg

Opublikowano
Dnia 5.02.2018 o 11:18, Woxer napisał:

Też to samo.. mam najniższe stałe 60 FPS i no nic nie pomaga :/

A próbowałeś przeinstalować grę od nowa? Może podczas pobierania został uszkodzony, lub nie został w cale pobrany plik? Jeśli to Steam, sprawdź spójność plików ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...