Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z Windows 10

ItalyRob

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Ostatnio natknąłem się na problem z Windowsem 10 (64-bit). Otóż podczas normalnego użytkowania, komputer nagle się wyłączył (Po prostu nagle przestał działać) i włączył jak gdyby nigdy nic (Nie, to nie z powodu nagłego wyłączenia prądu, bądź zepsutego zasilacza) lecz po kolejnym włączeniu, system nie chcę się już uruchomić. Jest ciągłe ładowanie, bądź "Diagnozowanie komputera" z czego i tak wychodzi błąd. (Windows 10 Blue screen). Zobaczyłem w internecie błąd i może to być spowodowane uszkodzeniem któregoś z pliku systemowego. Na (małe) szczęście mam drugi dysk (80 GB), lecz z linuxem 17.10 (64-bit). Próbowałem na owym systemie zbootować pendrive (SanDisk 32GB) aby wybrac opcję "Napraw komputer" w instalatorze Windowsa lecz wciąż pojawia się jakiś problem aby zbootować dany pendrive. Z początku był problem z zainstalowaniem WinUSB (WoeUSB), bądź jest problem z innymi programami do bootwania pendrive'a. Szukałem po internecie wielu poradników jak zbootować pendrive nie tylko przez programy z internetu, ale nawet z tego co oferuje linux. Finalnie się poddałem i oczekuję na pomoc tutaj :)

(Gdy program WinUSB udało się zainstalować, to przy 100% zbootowania pendrive'a wyskakuje że instalacja się nie powiodła. Aczkolwiek pliki instalatora są w pendrivie, ale gdy staję przed próbą zainstalowania windowsa, jedynie co się dzieję to ciągle miga " _ " i nic poza tym się nie dzieję, a z dobre 30 minut czekałem)

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dobrze zrozumiałem to teraz nie możesz wgrać nowego systemu bo przez USB się nie bootuje system ?

Jeżeli tak to z poziomu Linuxa wyczyść cały dysk z Windowsem i dopiero spróbuj zainstalować system.
Jak będziesz miał dalej problemy, zrestartuj biosa poprzez odpowiednie zwarcie zworek (pinów) na płycie głównej (Musisz poszukać dla swojej mobo).

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...