Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem po kompilacji DB/GAME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po kompilacji Game/DB serwer odpala tylko db nie odpala reszty. Przy komendzie PS jest tylko ./db brakuje autch chanelli i reszty. Pliki Terenzo Wszystko robione wg poradnika https://www.youtube.com/watch?v=s5JpSsAzkCE . FreeBSD zainstalowane na VirtualBoxie na mostku sieciowym. Ip 192.168.0.73. dodam ze zmieniałem już config.cpp i zmieniałem na rożne kombinacje w tym 999.999 jednak nic to nie dawało.

start.log z folderu auth 

INTERNAL_IP: 192.168.0.73 interface em0
Can not get public ip address

start.log z folderu ch11

INTERNAL_IP: 192.168.0.73 interface em0
Can not get public ip address

syserr z katalogu db 

SYSERR: Jan 31 12:31:57 :: pid_init: 
Start of pid: 1022

SYSERR: Jan 31 12:31:57 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Jan 31 12:32:00 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id
SYSERR: Jan 31 12:32:20 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.
SYSERR: Jan 31 12:32:20 :: pid_deinit: 
End of pid

Wszystkie pliki mają chmody 777 tam gdzie potrzeba również są simlinki

Ktoś coś wie o co chodzi ?

Zmieniłem config.cpp z 192.168. na 999.999 i compiluje jeszcze raz sam plik game zobaczymy

Opublikowano

Pokaż ten config.cpp bo jak dla mnie to albo tego nie zmieniłeś albo nie podmieniłeś pliku po zmianie bo nadal masz że 192.168 to INTERNAL_IP a powinno być PUBLIC_IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...