Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taka konfiguracja serwera wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy taka konfiguracja 

Intel i3 2x3.6 GHz

8 GB RAM

2x240 GB SSD

na 60-70 slotów będzie ok. 35-40 pluginów???

Czy może coś więcej proszę o szybką poradę osoby, która się na tym zna.

Ps.: Jest to specyfikacja dedyka na, którym chciałbym postawić jeszcze 40-50 slotowego TS3.

Jeśli taka konfiguracja nie da rady to jest jeszcze taka opcja, tylko proszę o rzetelną poradę, a nie o taką, że ta jest zdecydowanie lepsza to bierz tą! Chcę się dowiedzieć czy pierwsza wystarczy, a w ostateczności będzie ta druga

Intel Xeon 4x3.4 GHz

16 GB RAM

2x240 GB SSD

Opublikowano

Nie ma szans, przy takiej ilości pluginów, jeszcze nie wiadomo jak to wszystko skonfigurujesz + serwer ts3 na takim serwerze nie wystarczy, chyba że chcesz mieć lagi. O wiele lepszą decyzją będzie zakupienie drugiego serwera. Na tym na pewno postawisz serwer 100 slotów plus serwer ts3 i możesz nawet bez obaw stawiać jakąś stronę itp. 

Opublikowano

Ja miałem postawiony serwer na podobnych obrotach jak twoich, przy większej ilości graczy serwer nie wytrzyma i będzie padał co jakiś czas.

2LaT.gif

Opublikowano
1 minutę temu, DreaMPL96 napisał:

Przy większej ilości czyli jakiej? Ile osób?

Od 30 do 40 graczy, serwer wchodził ku górze i co chwile padał, graczy irytowało ciągły napis "server stopped" i w końcu odeszli, dodam że to zależy jak ktoś podejmie się robienia serwera, ja pracowałem sam.

2LaT.gif

• Biter. zmienił(a) tytuł na Czy taka konfiguracja serwera wystarczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...