Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duze dropy FPS

eryk341

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otoz mam straszne droPy FPS  z 80 na 1-5 czasami nawet lag na kilkanascie sekund :D czy ktos mial Podobne Problemy z ta gra ?

moj PC

i5 6400 - 2.7 ghz
Gtx 750 Ti - 2 gb
8 GB Ramu

Opublikowano

Karta graficzna chu*owa. Zalecana to GTX 1060+ na płynne gierki.

Poza tym spróbuj grać bez włączonej przeglądarki i innych programów (odpal tylko grę i nic więcej, nawet chrome'a czy jakiejś muzyki w tle, ts może być).

Zanim odpalisz PUBG'a wyłącz i włącz peceta, może inne gry w które grałeś zeżarły trochę pamięci i komp już nie wytrzymuje.

Opublikowano
19 godzin temu, eryk341 napisał:

wiesz ale mam normalnie po 60-70 fps :D tylko czasami spadki do 1 i taki lag jak skurwysyn xD

Wiem o czym mówisz, bo mam czasami to samo a mam lepszy pecet niż ty :P Za każdym razem jak się tak dzieje restartuję komputer i czasami pomaga.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dawid_Furkawy napisał:

Wiem o czym mówisz, bo mam czasami to samo a mam lepszy pecet niż ty :P Za każdym razem jak się tak dzieje restartuję komputer i czasami pomaga.

nie wiadomo czyja to jest przyczyna może że dysk HDD sie nie nadaje do tej gry ewentualnie komputer za slaby no ale to raczej odpada

• Aive zmienił(a) tytuł na Duze dropy FPS
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przyczyną jest karta graficzna - posiada tylko 2GB, gra potrzebuję więcej GB do wczytywania tekstur z daleka, dlatego jest czasem spowodowany freeze.

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 1/30/2018 o 18:14, Dawid_F napisał:

Karta graficzna chu*owa. Zalecana to GTX 1060+ na płynne gierki.

Poza tym spróbuj grać bez włączonej przeglądarki i innych programów (odpal tylko grę i nic więcej, nawet chrome'a czy jakiejś muzyki w tle, ts może być).

Zanim odpalisz PUBG'a wyłącz i włącz peceta, może inne gry w które grałeś zeżarły trochę pamięci i komp już nie wytrzymuje.

750 Ti jest bardzo dobrą kartą :) A co do zaleceń to nie ma minimum w kartach graficznych. Nie tylko grafika się w komputerze liczy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

He, troche smiać mi się chce. Kolega pisał ze gtx 750 2gb słaba słaba xD mi działa pubg na hd6850 1gb w 30-50fpsach xD 

Ty decydujesz o czynach, nigdy czyny o Tobie

Opublikowano

Do płynnego działania gry polecam MIN. 10GB ram + Karta Pamięci z własnym RAM.

tumblr_pmhzlsbggB1xdqhroo2_540.gif

I found a reason to live the moment I met you, I got a life goal the moment I held your hand. 

The moment I looked into your eyes I knew, that I am yours and you are mine.

Opublikowano

Osobiście miałem ten sam problem na GTX 1050 po zmianie na GTX 970 te dropy ustąpiły, ale ta gra ma to do siebie, że nawet na 80-90 fpsach się gra jak na 30-40 (takie odczucie) Ch***a optymalizacja i tyle jednemu będzie działać dobrze drugiemu już nie. :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...