Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer hardcore na starej wersji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zastanawiam się nad stworzeniem serwera hardcore na którejś ze starych wersji, moim zamysłem jest 1.5.2/1.6/1.7. Mam maszynkę która byłaby w stanie utrzymać minimum 100 osób na serwerze, teraz tylko pytanie czy takie coś by wypaliło? Ewentualnie 2 pomysł, też bardziej dla tych "wiekowych" graczy czyli serwer z gildiami, ale nie standardowe lecz z pluginem factions w celu odświeżenia wspomnień. Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

Jak tak pomyślę... To może być nawet dobry pomysł, ale nie przeceniałbym tak tej maszyny. Te dzieci śmieci lubią DDoSować.

Opublikowano
23 minuty temu, Vosly_ napisał:

Jak tak pomyślę... To może być nawet dobry pomysł, ale nie przeceniałbym tak tej maszyny. Te dzieci śmieci lubią DDoSować.

O DDos'y zadbam specjalnymi pluginami typu anty-proxy + weryfikacja logowania. A jeśli chodzi o ddos na maszynkę to hosting zapewnia stabilność anty ddosowa

Opublikowano
1 godzinę temu, Blackovskyy napisał:

Tak, lecz na 1.8-1.12.2 bowiem te wersję mają wiele więcej opcji.

Właśnie chodzi mi bardziej o taki "powrót" do starych czasów. Aktualnie większość osób gra na 1.10, ale zawsze można się "cofnąć" w czasie do momentu w którym popularyzowały wersje 1.6-1.7.

Opublikowano
6 godzin temu, 20jack01 napisał:

O DDos'y zadbam specjalnymi pluginami typu anty-proxy + weryfikacja logowania.

siema zapychaja mi lacze pakietami wiem co zrobie dam weryfikacje logowania :DDDDDDD

k3HeXgc.png

Opublikowano

Dobry pomysł border 500-1000 kratek lecz nie wiem jak byś chciał na nim zarobić, na opłacenie maszyny oraz domeny bo serwer hardcore kiedyś był bez vipa.

Opublikowano
21 godzin temu, 20jack01 napisał:

Właśnie chodzi mi bardziej o taki "powrót" do starych czasów. Aktualnie większość osób gra na 1.10, ale zawsze można się "cofnąć" w czasie do momentu w którym popularyzowały wersje 1.6-1.7.

Tak można... I co ci to da? Wszystko to samo (Mówię o wersjach od 1.6 do 1.8.9) tylko mniej opcji. Takie cofnięcia są zbędne bo po to są nowe opcje żeby je używać a nie cofać się "bo mam sentyment"...

Opublikowano
3 godziny temu, Gumskull napisał:

Tylko że ponoć wersja 1.6-1.7. jest bardziej stabilniejsza i mniej pracochłonna.

Stabilniejsza? xD Co ty gościu piszesz, ośmieszasz się a chciałeś się popisać... Pracochłonna w jakim sensie? Mniej możliwości? To chyba źle. Jak się chce coś osiągnąć to trzeba się napracować a patrząc na ciebie ty idziesz na szybko...

Opublikowano
38 minut temu, Blackovskyy napisał:

Stabilniejsza? xD Co ty gościu piszesz, ośmieszasz się a chciałeś się popisać... Pracochłonna w jakim sensie? Mniej możliwości? To chyba źle. Jak się chce coś osiągnąć to trzeba się napracować a patrząc na ciebie ty idziesz na szybko...

Oo wielce KidMod i myśli że najlepsze odpowiedzi dodaje  xD  kto tu się ośmiesza, każdy ma prawo do swojego zdania :) Grałem na wszystkich wersjach i mówię że według mnie wersja 1.6-1.7. jest stabilna i nie bądź bezczelny wobec innych użytkowników ;) 

2LaT.gif

Opublikowano

"O DDos'y zadbam specjalnymi pluginami typu anty-proxy + weryfikacja logowania." Beka beką pogania. Pewnie temu chcesz zrobić na factions bo byś wybulił trochę zł dla programistów, i mówię tutaj o programistach typu @otekpl @Oldis a nie pseudo pieprzyk i inni z yt xD. Serwery hardcore się przejadły już bardzo dawno temu. Więc nawet jeśli byś miał taki AUTORSKI projekt z banami na 2/3 dni to i tak byś miał może full serwer na start i to tylko po kilku dniach by go nie było. Za reklamy też byś musiał wybulić dużo. Pisząc takie tematy na mpc śmieszy mnie to, jeśli chcesz się pytać o takie coś wbijaj do ludzi starej daty co pamiętają co to hc na ts'a. Tyle ode mnie

Pozdrawiam

:)

Opublikowano
19 godzin temu, Gumskull napisał:

Oo wielce KidMod i myśli że najlepsze odpowiedzi dodaje  xD  kto tu się ośmiesza, każdy ma prawo do swojego zdania :) Grałem na wszystkich wersjach i mówię że według mnie wersja 1.6-1.7. jest stabilna i nie bądź bezczelny wobec innych użytkowników ;) 

Ale tu nie chodzi o kogoś zdanie. To tak jak bym powiedział że pusta butelka jest cięższa od pełnej butelki, czyli kłamstwo. Tak samo w tym wypadku nie ma "twojego zdania" ani mojego. Wystarczy popatrzeć na silniki, ile błędów jest w spigocie lub paperspigocie 1.6-1.8.8 kopiowanie, fixy itp. także w tym wypadku twoje zdanie jest nic nie warte. Po 2 odnoszę się normalnie.

Opublikowano
22 godziny temu, Blackovskyy napisał:

Ale tu nie chodzi o kogoś zdanie. To tak jak bym powiedział że pusta butelka jest cięższa od pełnej butelki, czyli kłamstwo. Tak samo w tym wypadku nie ma "twojego zdania" ani mojego. Wystarczy popatrzeć na silniki, ile błędów jest w spigocie lub paperspigocie 1.6-1.8.8 kopiowanie, fixy itp. także w tym wypadku twoje zdanie jest nic nie warte. Po 2 odnoszę się normalnie.

Ahh typie chcesz się tutaj popisać czymś tym swoim "KidModem"? jesteś żałosny, każdy ma zdanie i na jednym się nie kończy więc prosiłbym cię abyś nie szczekał do mnie.

2LaT.gif

Opublikowano
8 godzin temu, Gumskull napisał:

Ahh typie chcesz się tutaj popisać czymś tym swoim "KidModem"? jesteś żałosny, każdy ma zdanie i na jednym się nie kończy więc prosiłbym cię abyś nie szczekał do mnie.

Skomentuje to używając xD Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post ze zrozumieniem, bo nie ma sensu się kłócić z gościem który pisze bzdury. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...