Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MR.ZiomuuSs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HUVrEMX.jpg

IP: mc.4fun4you.pl

Tryb: Towny
Wersja: 1.12.2
Premium: nie jest wymagane
Discord: (Kliknij tutaj)
Grupa na FB: (Kliknij tutaj)

uB20kQt.jpg

MAPA
Posiadamy nowy generator świata, z nowymi strukturami
i biomami. Mapa ma rozmiar 12 000 kratek (czyli 6 000 kratek
w każdą stronę od punktu 0,0 (spawna)). Posiadamy
również losowy teleport, dzięki czemu w łatwy sposób
możesz wybrać dogodne miejsce pod budowę.
A oto kilka screenów z naszej mapy:

Spoiler

zDi64Cg.jpg

IWJoeLI.jpg

1v5vHn5.jpg

Msktfpk.jpg

YCYigKV.jpg

TdVeVIZ.jpg

IKqxXUk.jpg

SPAWN

Dzjv9ko.png

00pTxbZ.jpg

Y23Whkc.jpg

TOWNY
Towny to plugin, który umożliwia zakładanie miast
przez graczy. Jest on alternatywą dla gildii, ale bazuje
bardziej na ekonomii i współpracy, niż na wojnie.
Jest on w pełni spolszczony, a na spawnie znajduje się
obszerny poradnik korzystania z Towny.

DROP
Na naszym serwerze wszystkie surowce wypadają
z rud. Aby zapobiec cheaterom, posiadamy plugin,
który rejestruje każdą interakcję gracza z blokiem.
Dzięki temu gracze mogą np. zgłaszać miejsca, w 
których prawdopodobnie znajdował się cheater 
(np. tunel prosto do skrzynek pod ziemią), a my
sprawdzimy wszystkie dane podejrzanego gracza
i go osądzimy. Gracze również mogą sprawdzać 
pojedyńcze bloki pod kątem ich zmian komendą /co inspect

EKONOMIA
Chcemy, aby to gracze ustalili wartość pieniądza
poprzez handel między sobą, dlatego mamy
liczne usprawnienia:
- na spawnie udostępniamy stragany do wynajęcia (automatyczne)
- handel przedmiotami poprzez plugin ChestShop
- handel pomiędzy dwoma graczami komendą /trade (gracz)
- możliwość pokazywania na chacie przedmiotu trzymanego w ręce (wystarczy wpisać na chacie [item])

POTWORY
Potwory upuszczają pieniądze. Są nieco trudniejsze niż te
standardowe, poziom ich trudności można wywnioskować po
kolorze ich nazwy nad głową. Z czasem planujemy dodać
więcej potworów z ciekawym dropem

AKTUALIZACJE
Raz na tydzień, na naszym fanpage'u będziemy publikować
listę zmian na serwerze z poprzedniego tygodnia. Mamy
bardzo ambitne plany rozwoju serwera, liczymy także na Waszą kreatywność.

Proszę o konstruktywną ocenę zarówno prezentracji, jak i serwera.

Opublikowano

Może od początku... Wszedłem pierwszy raz na serwer, przywitał mnie ładny spawn, wszystko ładnie objaśnione (generalnie fajnie wszystko objaśnione). Zapraszam kolegę do gry ze mną, gramy sobie. W sklepie można sprzedawać tylko diamenty, emeraldy, kamień i złoto chyba, czyli raj dla cheaterów. Z zebraniem pieniędzy na miasto nie było większego problemu (jakieś 3 godziny kopania w dwie osoby). Wylewu dostałem dopiero jak administracja robiła z siebie "debili", tzn na czacie były teksty administracji: "kur*a co robisz debilu", "co ty odpie*dalasz z tym światłem", "zamknijcie mordy już z tym sklepem". Na wieść, że komentowałem, że w sklepie powinno  być więcej przedmiotów, otrzymałem wiadomość na pw: "Zamknij ryj z tym sklepem, bo bana dostaniesz debilu"... Jeszcze był problem z pluginem "Towny", czy jakoś tak, Administracja kompletnie nie wiedziała nic na temat tego pluginu, pytałem o to jak dodać graczowi możliwość budowania, administracja olewała moje pytania. Na koniec pięknie zburzone miasto na drugi dzień (tylko admin chyba może niszczyć czyjś cuboid).

Podsumowując zalety:

-Dość ładny spawn

-Nie ma chyba czegoś w stylu VIP, przynajmniej nie widziałem 

-Od strony technicznej serwer nie laguje, pluginy dobrze zrobione

Podsumowując wady:

-Administracja to najgorsze zło tego serwera

-Gracze się wyzywają, administracja nie reaguje (pseudo-zakaz wulgaryzmów na czacie)

-Sklep- 0 kreatywności

-Brak wytłumaczonej zasady działania pluginu "Towny"

-Brak antycheata, tzn administracja tylko patrzy czy dobrze kopiesz itd.

-Administracja bawi się Graczem

Ostatnie słowo ode mnie... Takie osoby jak wy nie powinni mieć serwera. Bez graczy nie będzie tego serwera, a swoim zachowaniem ich tracicie. Także ja już u was nie zawitam, dla mnie serwer to jakieś 4/10...

Dziękuję ~mrdzidekpl 

Opublikowano
Dnia 31.01.2018 o 23:17, mrdzidekpl napisał:

Może od początku... Wszedłem pierwszy raz na serwer, przywitał mnie ładny spawn, wszystko ładnie objaśnione (generalnie fajnie wszystko objaśnione). Zapraszam kolegę do gry ze mną, gramy sobie. W sklepie można sprzedawać tylko diamenty, emeraldy, kamień i złoto chyba, czyli raj dla cheaterów. Z zebraniem pieniędzy na miasto nie było większego problemu (jakieś 3 godziny kopania w dwie osoby). Wylewu dostałem dopiero jak administracja robiła z siebie "debili", tzn na czacie były teksty administracji: "kur*a co robisz debilu", "co ty odpie*dalasz z tym światłem", "zamknijcie mordy już z tym sklepem". Na wieść, że komentowałem, że w sklepie powinno  być więcej przedmiotów, otrzymałem wiadomość na pw: "Zamknij ryj z tym sklepem, bo bana dostaniesz debilu"... Jeszcze był problem z pluginem "Towny", czy jakoś tak, Administracja kompletnie nie wiedziała nic na temat tego pluginu, pytałem o to jak dodać graczowi możliwość budowania, administracja olewała moje pytania. Na koniec pięknie zburzone miasto na drugi dzień (tylko admin chyba może niszczyć czyjś cuboid).

Podsumowując zalety:

-Dość ładny spawn

-Nie ma chyba czegoś w stylu VIP, przynajmniej nie widziałem 

-Od strony technicznej serwer nie laguje, pluginy dobrze zrobione

Podsumowując wady:

-Administracja to najgorsze zło tego serwera

-Gracze się wyzywają, administracja nie reaguje (pseudo-zakaz wulgaryzmów na czacie)

-Sklep- 0 kreatywności

-Brak wytłumaczonej zasady działania pluginu "Towny"

-Brak antycheata, tzn administracja tylko patrzy czy dobrze kopiesz itd.

-Administracja bawi się Graczem

Ostatnie słowo ode mnie... Takie osoby jak wy nie powinni mieć serwera. Bez graczy nie będzie tego serwera, a swoim zachowaniem ich tracicie. Także ja już u was nie zawitam, dla mnie serwer to jakieś 4/10...

Dziękuję ~mrdzidekpl 

Możesz zamiast "administracja", napisać dokładnie nicki?

Cały czas sprawdzamy czy gracze nie oszukują, średnio 2 bany dziennie za xraya wchodzą. Jest to o wiele lepsze rozwiązanie niż drop ze stone (co daje drop ze stone skoro cheaterzy i tak mogą widzieć skrzynki graczy przez ściany i się kopać prosto do nich...). Dodatkowo każdy zniszczony/postawiony blok na serwerze jest rejestrowany przez plugin, możemy w każdym momencie sprawdzić kto, co kiedy i gdzie wykopał. A antycheat przeciwko cheatom typu fly itd jest i działa dobrze. Sklep jest tylko tymczasowym rozwiązaniem, do czasu wprowadzenia innych form zarobku. Miasto zostało usunięte ponieważ zbankrutowało, nie wpłaciłeś odpowiedniej ilości pieniędzy do skarbca miasta (na spawnie wszystko jest opisane na tabliczkach, tworzymy także poradnik do Towny na google drive). 

• Biter. zmienił(a) tytuł na [1.12.2][Survival] 4Fun4You
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...