Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dodać na serwer z frakcjami?

ściek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, aktualnie tworzę serwer pod frakcje. Pamiętam jak się na tym grało, ale dosyć dawno i nie wiem jakie rozwiązania lubią teraz gracze. Na pewno nie wprowadzę czegoś takiego, że diaxy co chwile dropią z stone. Będzie trzeba trochę poświęcić czas, żeby cokolwiek osiągnąć. Serwer mam aktualnie przygotowany tylko pod kątem technicznym (anticheat itd) i chcę się zapytać jakie pluginy/rozwiązania byście widzieli na takim serwerze, wersja 1.8. Jezeli chodzi o pluginy to mam aktualnie budżet 150zł oraz kupione autorskie kilka mniejszych pluginów oraz aac

• Marosking zmienił(a) tytuł na Co dodać na serwer z frakcjami
Opublikowano

Tnt od każdego poziomu, i zrób tak jak na cc (Craftcore) żeby tnt leciało prosto, fajne jest też bugowanie.

Opublikowano

dodanie żeby obsydian był drogim itemkiem + tak samo z tnt 

życie życie jest nowelą 

Opublikowano
20 godzin temu, Shiro. napisał:

dodanie żeby obsydian był drogim itemkiem + tak samo z tnt 

Co masz na mysli, zeby obsydian był drogim itemkiem? Wdrążenie go do dropu ze stone czy jak ? Na tnt mam już jakiś pomysł

Opublikowano
19 minut temu, ściek napisał:

Co masz na mysli, zeby obsydian był drogim itemkiem? Wdrążenie go do dropu ze stone czy jak ? Na tnt mam już jakiś pomysł

najlepiej żeby wydobycie go było niemożliwe niech się bawia z lava cwaniaczki będzie smiesznie i budowanie cuba to nie będzie tylko kopanie i wrzucanie obsa do skrzynki 

życie życie jest nowelą 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Co dodać na serwer z frakcjami?
Opublikowano

Bardzo dużo można dodać nowych rzeczy na każdy tryb tylko trzeba być kreatywny.

Mały minus jeżeli chcesz robić drop z rud to nie wypali, ponieważ te czasy już się zmieniły (może będziesz mieć graczy ale o wiele mniej).

A co do pytania to możesz dodać Questy jakieś eventy pvp (ludzie lubią eventy pvp) lub też jak naprawdę chcesz drop z rud to rób eventy, że np. od godziny 12 do 14 lecą diaxy z stone i też z rud.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...